26 Nisan 2012 Perşembe

Ruhr'un Çocukları

Ruhr bölgesi Almanya'nın madenleri ile meşhur bölgesi. Savaşlarda hep işgale uğramış kıymetli bir alan. Son dönemlerde madenlerinden sadece kömür değil bol bol da futbolcu çıkıyor! Dün gece TRT Spor'da #İleri Üçlü programını izlerken bu bölgeden çıkan oyuncuların bazıları söylendi bende biraz araştırdım ve bu bölgeden çıkan oyunculardan bir 11 kurmaya karar verdim. Ruhr'un nüfusu yaklaşık olarak 7,5 milyon civarı yani Türkiye'nin onda biri kadar. Dünya futbolunda bizi temsil eden ve övündüğümüz isimler Mesut, Nuri, Hamit ve Arda.. Bunlardan fazlasını saymak mümkün değil.. Arda dışında diğer 3 ismin ortak özelliği Ruhr bölgesinin çocukları olması. Mesut Schalke'de parladıktan sonra Bremen ve oradan da Real Madrid'in yolunu tuttu. Hamit'te Schalke macerası ile başladı ismini duyurmaya. Nuri ise Schalke'nin ezeli rakibi Dortmund'un beyni olarak parladıktan sonra o da Madrid uçağına binenlerden.. Yani koskoca Türkiye'den bir oyuncu bir yıldız çıkarken; onda biri kadar olan Ruhr'dan 3 yıldız çıkmış. 


Şimdi 11'i koyalım ve daha kimler çıkmış bu bölgeden bakalım:


Kalede şu anda dünyanın en iyi bir kaç kalecisinden birisi olarak gösterilen Neuer var. Savunmanın ortasında yakında ismini daha çok duyacağımız Almanya U-17 Milli Takımının kaptanı Koray Günter! Yanında Schalke'li Matip. Sağa yine Schalke'den Drexlar'i koydum. Sola adam aramak yerine Hamit Altıntop'u sıkıştırdım :)


Orta alanda Dortmund efsanesi Nuri ve onun yerine alınan İlkay var. Önlerinde dünya futbolunun gözdeleri Reus-Özil-Götze. Bu isimleri tartışmak anlamsız olur heralde. En önde oyuncu bulmakta zorlandım açıkcası. Schalke ve Dortmund'ta zorlanmış olacak ki ilerde yabancı isimler var. En iyisi Halil Altıntop'u koyup kurtulmak.


Ruhr bölgesinden kurduğum 11'de 6 tane türk var! Bu isimlerin hepsi bizim milli takımımızda olsa alır yürürdük herhalde. Ruhr'un çocukları önümüzdeki yıllarda dünyayı sallamaya devam edecek gibi. Bizde altyapımız çalışmıyor diye duralım...

Hiç yorum yok: