9 Nisan 2012 Pazartesi

Normal Sezonun En İyi 11'i

Süper Ligde 34 haftalık normal sezon sona erdi. Performansı ile öne çıkanlardan bir 11 oluşturmak gerek. Karşınızda sezonun en iyileri.

KALECİ
Büyük bir mebla ödenerek alınan Fernando Muslera başlarda biraz sallansa da sezon ilerledikçe kalesinde daha sağlam durmayı başardı. Forma giydiği 32 maçın 16sında kalesini gole kapayan Uruguaylı elleri küçükte olsa(!) sezonun en iyi kalecisi.

SAVUNMA
Sağ bekte Galatasaray'ın flaş transferlerinden Eboue var. Arsenal'den geldikten sonra başlarsa sağ-sol açık oynadıktan sonra asıl mevki olan sağ beke geçti ve istikrarı sağladı. Afrika Kupası'na gittiği dönem cim-bom'un savunmasının sağı bir hayli aksadı. İlk senesinde Eboue en iyi sağ bek!

Defansın ortasındaki ikiliden birisi yine Galatasaray'dan. Ujfalusi geldikten sonra formayı kimseye kaptırmadı. Semih'le birlikte iyi ikili oluşturdular ve genç oyuncunun gelişimine fazlasıyla katkıda bulundu.

İkiliyi tamamlayan diğer isim konusunda Yobo ile Egemen arasında kararsız kaldım ancak daha fazla maç yaptığı ve alternatifleri olmasına rağmen vazgeçilmez olduğu için seçimim Egemen. Beşiktaş'ın yaptığı en akıllıca ve maliyetsiz transfer diyebiliriz.

Sol bekte Es Es'in Dede'si var! Skibbe ile Türkiye'ye gelen Dede Dortmund'lu yıllarının ardından Türkiye'de de herkese sevdirdi kendini. Her mevkide oynadı ve hatırı sayılır goller attı, attırdı. Sezonun en iyisi bölgesinde Dede oldu.

ORTA ALAN
Sezonun en parlak oyuncularından bir tanesi şüphesiz Fernandes. Portekizli oyuncu kadro dışı kalıp affedildikten sonra ''acil durumda camı kırın'' moduna büründü ve herkesin takdirini kazandı. Her pası etkili, her duran topu gollüktü. Gazetelerimizin sevdiği tarzda özetlersek Fernandes bu sezon Manuel değil otomatikti adeta.

Orta alanda sezonun diğer flaş ismi Selçuk İnan. Trabzonspor'dan ayrılırsam avrupaya giderim muhabbetleri falan artık çok geride kaldı. Selçuk Fatih Terim'le birlikte şahlanan cim-bom'un maestrosu oldu. Attı, attırdı, hazırladı, defans yaptı...

Sivasspor'un çıkışında en önemli isimlerden bir tanesi Erman Kılıç bu sezon en iyilerdendi. Uzaktan gönderdiği füzeler rakip ağları sarsarken yaptığı asistler ve güzel oyunu ile gözleri okşadı. Penaltısız 10 golü olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Orta alanı tamamlayan son isim Alex De Souza! 10'a söylenecek çok söz yok. O bir oyuncudan çok daha fazlası Fenerbahçe için. Temmuz ayından bu yana yaşanan sıkıntılı süreçte takıma önderlik etti ve her zaman yaptığı işi yapıp tek başına bir çok maç aldı. Yokluğunda orta alanı bile geçmekte zorlanıyor Fenerbahçe. Kaptan 34 yaşında ve hala büyük oyuncu!

FORVET
Kariyerini Trabzonda geçen sezon tekrar parlatan Burak bu sezon tam anlamıyla patlama yaptı. Fatih Tekke'nin rekorunu tarihe gömdü tüm zamanların rekorunu kırmak içinde halen şansı var. Şenol Güneş onun yıldızını tekrar parlatan adam ve şimdi adı büyük kulüplerle geçiyor.

Burak'ın partneri Johan Elmander. Sezonun 11'nde yer almasının sebebi sadece attığı goller değil. İsveçli oyuncu mücadeleci oyunu ve hiç bitmeyen enerjisi ile sezonun en çok dikkat çeken isimlerinden biri oldu. Yokluğu Galatasaray'ın Türkiye Kupası macerasının erken bitişine sebep oldu desem yeridir.

Bu takıma bir de Teknik direktör lazım tabi ama bu konuda karar vermek hayli güç. Karabükspor'u dipten alıp yukarılara taşıyan Bülent Korkmaz, Sivasspor'la kısıtlı kadroya rağmen harika işler yapan Rıza Çalımbay, Fenerbahçe'yi böyle bir sezonda zirvede tutmayı başarabilen Aykut Kocaman ve Galatasaray'ı geçen seneki görüntüsünden sonra zirveye taşıyan Fatih Terim. 

Hepsi önemli isimler ancak benim seçimim onlardan birisi değil! Sezon başında bu takım küme düşer takviye şart dedikten sonra görevi bırakan Giray Bulak'ın yerine gelen Fuat Çapa, Gençlerbirliği'ni genç ve tecrübesiz kadrosuna rağmen uzun süre ilk 8 içinde tuttu. Son iki haftada 4-8 playoffunu kaçırsa da elindeki malzeme ile yapabileceğinin en iyisini yaptı. En iyi teknik Direktör Fuat Çapa!



#Bence bu isimler sezonun en iyileri sizin görüşlerinizi de beklerim!

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok uzatmadan kardeşim; Yobo > Egemen! sbt!

Yücel Kasapoğlu dedi ki...

Şahsen egemen yoboya göre daha istikrarlı idi.birde şu erman kılıç biraz çalışsa neler olabilir ama herşeyden önceyi kafayı çalıştırmalı insan.

Hayati Börekçi dedi ki...

bence bu krizde takımını cokça iyi yöneten bir aykut kocaman olmalıydı teknik direktör, o olmasa bile ki yine fuat çapa değil fatih terim ikinci seçenek olmalıydı...!

Hayati Börekçi dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
mustafa arslan dedi ki...

Herkesin görüşüne saygımız var. Oyunculara çok itiraz yok tek sorun TD anlaşılan. Terim'i seçmek'le Kocaman'ı seçmek işin kolayıydı ben Fuat hocayı seçtim.

Terim'in elinde çok iyi kadrosu vardı Kocaman'ın arkasında müthiş taraftar desteği. Fuat Çapa'nın ikisi de yoktu..

Hayati Börekçi dedi ki...

ama ondada ikisinin üzerinde olan baskı yoktu hele ki aykut kocamanın üstündeki baskıyla karşılaştırırsak...küçük takımda işler daha kolaydır

mustafa arslan dedi ki...

@Hayati Börekçi: Bu yoruma katılırım. Ama elinde ALEX var :) Zorlama bu benim tercihim zaten #bence dedim

Hayati Börekçi dedi ki...

eyvallah uzatmayalım bizde fikir beyan ettik zaten :)

Adsız dedi ki...

Eline koluna sağlık süper olmuş