29 Mayıs 2012 Salı

Emre Belözoğlu Giderken...

Sorunlu yıldız... Bu kavram Emre'yi tam olarak karşılar mı bilmem ama iki kelimenin de tam karşılığı olduğu kesin. Memlekette yıldız denilebilecek nadir yerli oyunculardan bir tanesi aynı zamanda da derdi tasası bitmeyen sürekli olayların içindeki adam.


Türkiye'ye dönüşü olaylı olmuştu Emre'nin. Galatasaray'a gidecekti ama istediği parayı alamayınca Fenerbahçe'ye imza attı muhabbetleri ile başladı tartışma. Daha sonra cemaatci oyuncu Fenerbahçe'de ne işi vara kadar gitti. Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişi onun adına büyük riskti. Ben doğuştan Fenerbahçeliyim dedi ve daha sonra oynadığı oyunla kendini FB taraftarına kabul ettirdi. Onu daha önce çok seven GS taraftarı bir anda fikrini değiştirip  ''çirkef oyuncu''  yaftasını yapıştırdı anında. Seçimi GS olsa tam tersi yine olacaktı. O yüzden mesele FB, GS meselesi değil. Olay bunu kabul edememek ve rakibe duyulan nefret.


Kronik sakat olan Emre, Fenerbahçe'ye geldiği ilk sezon öncesinde askere gidince sezon başı kampının büyük kısmını kaçırdı. Onun gibi fiziği ile mücadele eden oyuncular için o kamp çok önemliydi. Sezon onun adına çok parlak geçmedi ama yine de etkisini hissettirdi. Bir sonraki sezon daha etkiliydi. Fenerbahçe'nin yıllardır aradığı iki yönlü oyuncu ihtiyacını gidermişti. Alex'in etkinliğini artırıp omuzlarında ki yükü azaltan adamdı. Futbol olarak hiç bir sıkıntısı yoktu, artık sık sakatlanmıyordu hatta herkesin beğendiği oyuncuydu ama saha dışındaki olaylarla hiç gündemden düşmedi.


Milli takım kamplarında sorun oldu döndü Fenerbahçe'de sorun oldu. Basın tribününe parmak işareti yaptı sorun oldu. Bir oyuncuya boğaz kesme hareketi yaptı sorun oldu. Adam ne yapsa bir sıkıntı çıkıyordu. En son Zokora ile yaşanan ırkçılık muhabbeti dallandı budaklandı. Emre mimliydi ve biz ona değil Zokora'ya inandık. Zokora aile babası herkesle iyi geçinen bir adamdı ama Emre asan kesen bir adam.. Olayın aslını öğrenemedik ama faturayı Emre'nin adresine postaladık. Saymaya kalkarsak daha bir çok olay çıkar Emre ile alakalı.


''İçeride başka dışarıda başka bir adam!'' Bu söylemi bir çok tanınmış simadan Emre için duyduk. Saygılı, şeker gibi çocuk dediler onun için. Allah Allah deyip şaşırdık. ''Çabuk sinirleniyorum bu huyumu değiştiremiyorum ama evlendikten sonra özellikle çocuğum olduktan sonra değiştim'' dedi Emre. İnandık ona aslında belirgin bir değişim yoktu ama biraz daha sakindi sanki. 3 Temmuz sürecinden sonra Emre tekrar değişti. Yine sahada sıkıntı olmaya anlamsız kartlar görmeye başladı. Aykut Kocaman bu durumdan rahatsızdı. Bir kaç kez kırmızı kart görmesinden korkup oyundan aldı. Ligin sonlarında onu kulübeye çekince gidecek, istenmiyor takımda denildi. Aykut Hoca tamamen benim tasarrufumda diye açıklama yaptı. Belkide bu kritik haftalarda takımını eksik bırakmasından korkmuştu çünkü Fenerbahçe mücadeleye dayalı oyun oynuyor ve bu düzende Emre rahatlıkla tartışmaya girebilir atılabilirdi. Hepsini toplayınca Emre ile devam edilip edilmeyeceği belirsizdi. Aldığı para zaten sorundu takım içerisinde ve düşürülmek isteniyordu. Üç milyonun üzerinde para alan tek oyuncuydu Fenerbahçe kadrosunda. Anlaşılamadı veya para bahane edilerek anlaşılmak istenmedi ve bugün gitti!


Emre 32 yaşında son Avrupa Ligi şampiyonuna gidiyor. Bu gerçekten büyük bir menejer başarısı. Arda'nın orada olması da muhtemelen transferde etkili olmuştur. Fenerbahçe için sportif manada kayıp genel imaj olarak kazanç oldu. Atletico içinse kadro derinliği oluşturacaktır. Orta sahalarında Emre kadar iyi oyuncuları yok dersem haksızlık olur mu bilmem ama iki yönlü oyuncu bazında en iyisi o olacak gibi. Kaptan Gabi ile beraber mi oynatılır yoksa birbirlerinin alternatifi mi olurlar tahmin etmek güç ancak Diego'nun takıma tekrar dönüp dönmemesi bunu belirleyecek faktör olabilir. Belki de Diego'nun bonservisinin alınmayacağının habercisi de olabilir bu transfer. Bu arada twitter'da bir arkadaşın attığı tweetide yeri gelmişken paylaşayım. ''Emre 32 yaşında Atletico'dan Fener'e gelse para için geldi, oynamaz son demlerini yaşıyor derdik şimdi büyük futbolcu bu yaşta oraya gitti diyoruz. Futbol cahiliyiz!''


Emre Galatasaray'dan da bedava gitmişti, Fenerbahçe'den de öyle oldu. Ancak iki takıma da oyun olarak çok şey verdi. İnter ve Newcastle'a bonservis parası kazandırmıştı ancak onlara da oyun anlamında bir şey sunmamıştı. Emre'nin artık basın veya taraftar gibi hiç bir bahanesi yok. Çıkacak topunu oynayacak benim kıymetimizi bilemediniz dedirtecek. Yolu açık olsun keşke hiç dönmeseydi ya da işler böyle olmasaydı..


Emre için hazırlanmış videoyu da yazının sonuna ekliyorum. Bu videoyu izleyen her takım onu kadrosunda ister. Ama sorun sahada yaptıkları olmadı hiç..

Hiç yorum yok: