1 Temmuz 2013 Pazartesi

İBB’nin Orta Sahadaki Dinamosu | Zeki Korkmaz

Yıllardır yaptıklarıyla Süper Lig’in dominant takımlarından olmayı başaran, fakat bu sezonki kötü başlangıcın ardından kendini birden ligin son sıralarında bulup, son haftalardaki mücadelesine rağmen ligde tutunamayan İBB’nin, lige çıktığı ilk günden beri takımın önemli isimlerinden olan, orta sahanın dinamosu Zeki Korkmaz ile yapıyoruz sıradaki röportajımızı.

Öncelikle sondan başa doğru bir çizgide giderek röportajımızı yapalım istiyorum. Son senelerde İstanbul takımları başta olmak üzere çoğu takımın korkulu rüyası olan, belli bir çizgiyi tutturup her sene o istikrarla ligde mücadele eden İBB, bu sezon neyi eksik yaptı da PTT 1. Ligi’ne düştü?
Uzun yıllardır bu takımın içerisindeyim. Süper Lige çıktığımız andan itibaren hep Abdullah Hoca ile çalışmıştık. Belli bir sistemimiz vardı. Fakat Abdullah Hoca’nın takımdan ayrılmasından sonra yeni gelen hocalar haliyle sistemimizi değiştirdi. Oyuncu ve hocalar arasında da ufak tefek sıkıntılar oluyordu eskiye nazaran. Bu mevcut yaşanan durumlar sonunda PTT 1.Ligi’ne düştük fakat aynı iskeletimizle bu sezona başlayacağız ve hedefimiz yine Spor Toto Süper Lig.
Carvalhal döneminde pek fazla forma şansı bulamadın. Fakat Bülent Korkmaz hocalığa geldiği andan itibaren Sivasspor maçıyla aldığın formayı aralıksız tam 11 maç giydin. Sence iki hocanın seçimindeki bu farklılık neden kaynaklanıyor?
Her hocanın kendine has bir sistemi vardır. Oynamadığım dönemlerde sanıyorum ki Carvalhal’e o güveni fazla verememişim ki çok fazla forma şansı bulamadım. Fakat Bülent Hoca geldikten sonra aralıksız 11 maç oynadım ardından bir sakatlık dönemim oldu o yüzden maçlara çıkamadım.
Peki Carvalhal hakkında neler söylemek istersin?
Carvalhal insanı açıdan tek kelimeyle muhteşem biri. Aynı şekilde kamuoyunun aksine saha içinde de hoca olarak iyi olduğunu düşünüyorum. Fakat neden yapamadı derseniz, Türk Futbolu’nu ve Türk oyuncuları Carlos’un iyi tanımadığını düşünüyorum. Bir de Türkiye’de takımlar sezon öncesi iyi ve belli bir seviyede çalışırlar fakat Carvalhal döneminde yaptığımız antrenmanlarda sıkıntılarımız vardı. Hoca antrenmanların bize yettiğini düşünüyordu fakat bu böyle olmadı. Kamp döneminin hemen akabinde çok fazla sakatlık yaşadık. Bu da onun başarısız olmasındaki etkenlerden bir tanesi diyebilirim.

DEVAMINI OKU >>>

Hiç yorum yok: