27 Kasım 2011 Pazar

Bayern Münich'in Maestro'su: Schweinsteiger



Bastian Schweinsteiger, bu isme artık dünya üzerinde bilmeyen yoktur sanırım. Şu anda hem Alman Milli Takımı hem de Bayern Münich için en kilit oyuncu durumunda. Löw'ün ilk 11'e yazdığı ilk isim O'dur muhtemelen, keza Heyckens içinde öyle. Euro 2008 öncesi Bayern'in genellikle sol kanadı ihtiyaç olduğunda da sağ tarafta görev alan Schwein'i Avrupa Şampiyonası ile birlikte orta sahanın merkezine geçerek çok farklı bir karaktere büründü ve bu mevkide dünyanın en iyi oyuncularından birisi haline geldi.

Euro 2012 elemelerinde 10'da 10 yapan Alman Milli Takımı ve sezona evinde Mönchengladbach maglubiyeti ile başladıktan sonra oynadığı 10 maçta gol dahi yemeden kazanan Bayern'in maestro'suydu. Kasım ayının başında sakatlandı ve 2011 onun için sona erdi.

Yerine Gustavo ve Timoschuk ikilisi denendi öncelikle ancak bu ikili kanatlarda Ribery ve Müller ikilisini yeterince topla buluşturamadı. Gomez'i besleme ve hızlı top dolaşımını da yeteri kadar beceremediler. David Alaba bir başka seçenek olarak denendi ancak; bu formülde pek başarılı olmadı. Dortmund maçında Robben'in dönüşü ile birlikte Kroos merkeze çekildi ve Alaba ile orta sahayı tutmaya çalıştılar ancak bu formülde işe yaramadı ve Dortmund sahadan galibiyetle ayrıldı. Son olarak bugün ki Mainz maçında Alaba ve Gustavo ile başladı sonuç yine hüsran ve Bayern kan kaybetmeye devam etti.


Bayern Münich'li eski oyuncu Willy Sagnol Gomez'e bişey olursa alternatifi yok, tek vazgeçilmez O demişti ancak gözardı ettiği gerçek Mario'nun attığı 13 golde çok fazla payı olan Bayern'i pozisyona sokan atakların temelini atan isim Bastian Schweinstegeir.. 

Heynckess bu soruna bir çözüm bulamazsa en azından yıl sonuna kadar işinin zor olduğu kesin..

Mustafa ARSLAN


Hiç yorum yok: