30 Kasım 2011 Çarşamba

Lokavt'ın Bitmesi ile Birlikte Elde Kalanlar | D-Will ve 8 Numarası


NBA de lokavtın sona ermesi ile birlikte Avrupa'ya kısa süreli tatile gelen yıldızlar evlerine dönmeye başladı. Bizim ligimize de kısa bir dönem de olsa heyecan kattıkları için onlara minnetarız. Fenerbahçe Ülker'e sadece EuroLeague için katılan Sefolosha, Marco Thomas'ın sakatlıktan dönmesi ile yeri doldurulabilir bir yıldız. Aynı şekilde Kerem Gönlüm'ün sakatlığında kadroya katılan Efesli Ersan İlyasova da çok büyük kayıp olmayacaktır. Gerçi kısa süre sonra Bucks tarafından serbest bırakılıp Efes'e dönme ihtimali yüksek. Zaza Pachulia Galatasaray'a büyük katkı yapsa da yokluğu ile mücadele etmeleri çok zor olmayacak ancak; konu Beşiktaş olunca orada biraz durmak lazım işte..

Beşiktaş'ın şu ana kadar Avrupa da ve Beko Basketbol Liginde başarılı olmasını sağlayan iki ana faktör olan Deron Williams ve Semih Erden artık olmayacak. Bu da demek oluyor ki yeniden bir yapı kurmak zorunda kalacaklar ve işin kötü tarafı sezonun devam ediyor olması. Kısacası 'dereyi geçerken at değiştirecek Beşiktaş...' 

D-Will ve Semih'li kadrosu iile şampiyonluk adaylarından biri olarak gösterilen Beşiktaş'ın şu kadro yapısı ile play-off'ta ilk turu geçmesi zor görünüyor ancak bakalım ilerleyen günler bize ne gösterecek.


Dün gece Eurochallenge'da ZZ Leiden ile oynanan maçın öncesinde D-Will taraftara veda ederken BJK yönetimi onu onurlandırdı ve 8 numaralı forması emekliye ayrıldı. Siyah Beyazlı forma ile 12 maça çıkan Deron, Eurochallenge'da oynanan Göttingen maçında 50 sayı atarak tarihe geçti.

Şimdi asıl soru şu: Formanın emekliye ayrılması için bütün bunlar yeterli mi?
Beşiktaş'ın Türkiye Basketbol Liginde ilk ve tek şampiyonluğunu 1974-75 sezonunda yaşadı. Aramızda o şampiyon takımdan bir oyuncunun ismini bilen var mı? Sadece bir kaç maça çıkarak forma emekliye ayrılıyorsa o takımın oyuncularına ne yapılması gerek bilmiyorum. 

Deron Williams Türkiye'ye gelmiş en büyük yıldızdır ve muhtemelen de uzun süre öyle kalacaktır. Daha önce İverson'ı da Türkiye de izlemiştik ancak onun durumu biraz Fenerbahçe de bir dönem forma giyen Roberto Carlos gibi.. Memlekette herşey futbol üzerinden konuşulduğu için bunun üzerinden örnekle konuyu kapatalım. GS Metin Oktay'ın formasını emekli etmiş olsaydı eğer Hagi geldiğinde 10 numaralı formayı giyemezdi. Fenerbahçe Aykut Kocaman, Rıdvan veya Anelka'nın formasını emekli etmedi. Alex'in formasını da etmeyecek.. Beşiktaş Queresma giderken 7 numara rafa mı kalkacak?


Son olarak NBA'in gelmiş geçmiş en büyük oyuncusu kabul edilen Michael Jordan'ın forması takımı ile 6 şampiyonluk yaşayıp, 5 normal sezon, 6 play-off'lar MVP ödüllerini kazandıktan sonra emekliye ayrılmıştı. Bu dönemde 10 kez sayı kralı olurken kariyerini 30,1 sayı ortalaması ile bitirmişti. Bunları çok iyi bilen D-Will formasının emekliye ayrılma kararından sonra muhtemelen içinden şunları söylemiştir:  'Burada bir tam sezon oynasam herhalde kulübün anahtarını bana verirlerdi, Tanrı Amerika'yı korusun'

Hiç yorum yok: