22 Aralık 2011 Perşembe

İhtimaller Denizinde | Tamam mı Devam mı..!


Fenerbahçe Ülker bugün İtalya'da Bennet Cantu ile deplasmanda grubun kaderini belirleyecek bir maça çıkacak. Bu maç neden bu kadar önemli derseniz şunu söylemem yeterli olur sanırım. 6 takımın bulunduğu ve ilk 4 sıradaki takımın üst tura çıktığı gurupta son maçlar öncesinde liderlik şansı varken diğer taraftan elenme riskiyle de karşı karşıya. Uzun zamandır böyle bir durum yaşanmamıştır sanırım. Fenerbahçe maçı kazanırsa kesin çıkıyor kaybederse de diğer maçlara göre çıkma veya elenme riski var. Şimdi ihtimallere şöyle bir bakalım.

Lider çıkma ihtimali: Fenerbahçe Cantu maçını kazanır, Bilbao'da Caja Laboral'ı evinden eli boş gönderirse bu senaryoda Fenerbahçe Ülker grubu lider kapatacak. Bu ihtimalin gerçekleşme şansı nasıl derseniz yorum yapmak gerçekten güç. Bekleyip görelim demekten başka bir şey gelmez elden.

2. olma ihtimali: Bu ihtimalin gerçekleşmesi gibi bir durumu yok. İlginç ama Fenerbahçe 1,3,4 ve 5 olabilir ancak 2. olma durumu pek söz konusu değil çünkü Olympiakos Nancy'i yendiği anda bu ihtimal ortadan kalkıyor. Lokavtın bitmesinin ardından Nicola Batum'u kaybeden Nancy'nin her takımdan 20 ve üzeri fark yediğini düşünürsek Olympiakos'un bu maçı rahat geçeceğini söylemek zor olmaz. Bu durumda 2. tamamlama ihtimali ikili ve üçlü averajlarla ortadan kalkıyor.

3. olma ihtimali: Fenerbahçe deplasman da Cantu'yu yener, Bilbao'da bask derbisinde evinde Laboral'a kaybederse sarı-lacivertli ekip grubu 3. sırada tamalayacak.

4. olma ihtimali: Fenerbahçe Cantu'ya deplasmanda kaybetse bile gruptan çıkma ihtimali söz konusu zira bunun için Bilbao'nun konuk ettiği Caja Laboral'i evinde mağlup olması gerekiyor.

Elenme ihtimali: Cantu evinde Fenerbahçe'yi yener, Bilbao'da evinde Caja Laboral'i geçerse sarı kanaryalar Euroleague'e veda edecek. Bu durumda Fenerbahçe, Bilbao ve Caja Laboral üçlü averaja kalacak. Bu durumda iki maçta da Laboral'a kaybeden Bilbao'ya da ikili averajda geride olan Fenerbahçe averaj hesaplarında geride kalacak ve elenecek.

Kısacası grupta işler arap saçı. İhtimaller denizinde her ihtimalin bize getirdiği fayda ve zararlar var. Biskao Bilbao-Caja Laboral maçında son ana kadar kimin kazanmasını istediğimize karar veremeyecez. Çünkü bizim alacağımız sonuca göre lider olma ve çıkamama ihtimallerini bu maç belirleyecek. Ama şu da var ki Fenerbahçe Ülker kazanırsa çıkmak adına hiçbir maça bakmayacak. Sadece liderlik adına diğer maçların sonucuyla ilgilenecek. Önce maçı kazanıp sonra bask derbisinden çıkacak sonuca göre yerimizi bilelim ve bu yıl İstanbul'da yapılacak final-four'da yerimizi almak adına emin adımlarla ilerleyelim. Hadi çocuklar!..


***

Bizkaia Bilbao Caja Laboral'i evinde 77-72 mağlup etti. Fenerbahçe Ülker Cantu'yu deplasmanda 83-76 yenince grubu lider tamamladı eğer yenilse idi çıkamayacaktı. Tarihi maçtan galip çıkan biz olduk. Bu arada evet bu maçı kaybetsen çıkamıosun kazandın lidersin daha ne denir ki? Gruptan 4 takım çıkıyor buna göre düşünün..!

Hiç yorum yok: