23 Nisan 2012 Pazartesi

Yerli Clasico: GS 1-2 FB

Önce El Clasico'yu sonra Yerli Clasico'yu seyrettik birer gün arayla. Yazının başlığını ne olursa olsun ''Yerli Clasico'' koyacaktım ama maçların birbirine bu kadar benzeyeceği aklıma gelemezdi açıkçası. Barcelona geçmişte olduğu gibi maçı sürklase etmiş ancak net pozisyonlar bulamamıştı. Galatasaray içinde sezonun ilk yarısındaki ve Kadıköy'de ki maçın kopyası oldu ancak baskıya rağmen net pozisyonlar üretmekte zorlandı sarı-kırmızılılar. Buldukları da Volkan'ın ellerinde kaldı.


Maç öncesi yazıda bahsettiğim gibi Galatasaray alan daraltıp şok pres yaparak başladı maça. Fenerbahçe, Trabzonspor karşısındaki etkili pas oyununu gösteremeyince sarı-kırmızı ekip tehlikeler yaratmaya başladı. Bu sıralarda Ziegler'in golü geldi! Ziegler oraya  nerden geldi nasıl geldi kimse anlamadı, bir tek Alex fark etti savunma uyuyunca TT Arena'da beklenmedik bir golle öne geçtik. Golden sonra başlarda oyun dengeli gitti ancak Fenerbahçe'nin klasikleşen geri çekilme hastalığı depreşmeye başlayınca GS akın akın kalemize gelmeye başladı. Volkan ataklara tek başına karşı koyan isim olurken ilk yarı öyle veya böyle bitti.


İkinci yarının başlaması ile beraber Fenerbahçe'nin ilerde top tutacak forvetinin olmaması Caner ve Mehmet Topuz'un da etkisiz kalması ile beraber Galatasaray'ın bekleri de hücuma katılmaya başladı. Eboue sağdan Balta soldan sürekli ataklara katılıyor, sahamızdan çıkamıyorduk... Sağlı sollu gelen ataklara rağmen içim biraz rahattı zira Galatasaray, Barcelona'nın Real'e yaptığı gibi abluka altına almasına rağmen karşı karşıya pozisyonlara girmekte zorlanıyordu. Derken free kick oldu. ''Selçuk o kadarda iyi free kickci değil'' dedim kullanmadan önce ve ardından topu ağlarımızda gördük. Maçı beraber izlediğim arkadaşların bana bakışları çok fenaydı!
Golden sonra Galatasaray şuursuzca üstümüze gelmeye başladı. Hakan Balta ve Eboue artık geri dönmüyor sürekli ilerde kalıyordu ama Fenerbahçe'nin Alex'inde çıkması ile orta alanı geçecek gücü yoktu.
Kocaman'ın Stoch ve Özer hamlesi en azından topu birazcık tutabilme gücü verdi takıma. Galatasaray galibiyet için çılgınca bastırıp Volkan'a takılırken arkada büyük boşluklar bırakmaya başlamıştı. Bienvenu bu boşluklardan birinde Stoch'a harika bir pas yuvarladı. Stoch bizim adımıza ikinci golü atarken şoka girmiştim. Böyle oynadığımız maçta kaleyi tutan 3. şutta 2. golü bulmak rüya gibiydi ve artık geriye skoru korumak kalmıştı. Golün moral bozukluğu Galatasaray'ın hücumlarının gücünü de azaltınca kalan dakikaları geçirmek bizim adımıza pekte zor olmadı.


Mutlak kazanılması gereken maçı ne kadar sıkıntılı olsada kazandı Fenerbahçe. Artık şampiyonluk için bütün kozlar bizim elimizde kalan maçları kazanarak diğer sonuçlara bakmadan şampiyon olabileceğiz. Böyle bir sezonda şampiyon olmak diğer 18 şampiyonluğa bedel olacaktır ancak henüz hiçbir şey bitmiş değil.. Galatasaray bu sezon gerek oynadığı oyunla gerekse gösterdiği mücadele ile şampiyonluğu sonuna kadar hak etti. Ama 3 Temmuz sürecinden sonra şampiyon olmak çok şey ifade ediyor bizim adımıza. Düğüm büyük ihtimalle Kadıköy'de çözülecek ve o maç sonucu ne olursa olsun hiç unutulmayacak. Playoff  fikri her ne kadar hoşuma gitmese de o son maçı düşündükçe şimdiden içimi heyecan basıyor. Tarih Galatasaray'ın bugünkü oyununu değil şampiyonu yazacak Ve bakalım kupa kimin ellerinde yükselecek...


GALATASARAY: 1  - FENERBAHÇE: 2
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Kemal Yılmaz
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar (Dk. 89 Sabri Sarıoğlu), Selçuk İnan, Melo, Emre Çolak (Dk. 61 Aydın Yılmaz), Necati Ateş (Dk. 78 Baros), Elmander
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Selçuk Şahin, Caner Erkin (Dk. 73 Özer Hurmacı), Alex (Dk. 72 Stoch), Sow (Dk. 40 Bienvenu)
Goller: Dk. 17 Ziegler, Dk. 80 Stoch (Fenerbahçe), Dk. 68 Selçuk İnan (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 6 Melo (Galatasaray), Dk. 30 Caner Erkin, Dk. 49 Alex, Dk. 78 Selçuk Şahin, Dk. 90 artı 2 Volkan Demirel (Fenerbahçe)

1 yorum:

ilk 45 dakika dedi ki...

Melo ve Halil'in off-side kokan gollerinden sonra dünkü derbideki gollerin "temizliği" iyi oldu..