28 Ağustos 2012 Salı

Denizlispor Değerlendirmesi



TFF 1.Ligi'nde 2011-2012 sezonunu 10. sırada bitiren Denizlispor, yeni sezon hazırlıklarına gecikmeli olarak başladı. Büyük bir mali kriz yaşayan takımda, uzun süren uğraşlar sonucunda Vali, Belediye Başkanı ve Milletvekillerinin destek sözüyle, yeni başkan Süleyman Urkay oldu. Bu sürecin uzaması transferlerin ve teknik ekibin de oluşmasına engel oldu. Teknik direktörlük için Yusuf Şimşek,Timuçin Beyazıt ve Arif Erdem gibi isimler uzun süre konuşulsa da teknik direktörlüğe, eski milli kaleci ve Türk Milli Takımı eski kaleci antrenörü Engin İpekoğlu getirildi.

Yeni yönetimin yetkiyi almasının ardından ilk iş biriken borçların bir kısmını da olsa kapatmak oldu. Geçtiğimiz sezon gerek teknik ekip gerekse futbolcular ödemelerin yapılmaması nedeniyle sık sık şikayetlerini dile getirmişlerdi. Nitekim sezon sonunda takımın birçok oyuncusu farklı takımlara transfer oldular.

Yeni sezona gecikmeli başlayan, diğer takımlara nazaran yaklaşık 1 ay sonra sezonu açan Denizlispor'da öncelikli hedef; Engin İpekoğlu'nun istekleri doğrultusunda, bonservisi elinde olan ya da uygun fiyata anlaşılabilecek kaliteli ismlerle kadro derinliğini sağlamak. Diğer yandan yöneticilerin mali yapılanma için çalışmaları son hızıyla devam ediyor.Başkan Süleyman Urkay: "Borçlarımızın hepsini ödeyeceğiz.Takımımıza hedef belirlemek için henüz erken.Sezonu gecikmeli açtığımız için şimdiden yorum yapmak çok zor olacak.İsteğimiz Denizlispor'u en güzel yerlerde görmek" dedi.
Transfer çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Birçok gurbetçi isim deneniyor.Alt yapıdan da A takıma takviyeler oldu. Transfer döneminin son gününe kadar Denizlispor'da yeni isimler için çalışmalar devam edecek.Yeni sezonda öncelikli hedef ligi en iyi yerde bitirmek olacak. Geç toplanan bir ekibin olması büyük dezavantaj. Denizlispor'un öncelikli mücadelesi ligde kalıcı olmak olacaktır. Sonrasında köklü bir kulüp olması ve takımın ritim bulmasıyla ilk 10 sıra içinde kendine yer arayacaktır.Ancak şöyle bir gerçek var ki, gelen oyuncuların gidenlerin yerini doldurması çok zor olacak. Geçen sezon ki kadro kalitesi bu sezon henüz sağlanamadı. Kadronun birçoğu genç isimlerden oluşurken, yeni gelen tecrübeli isimlerle (birçoğu geçen sezon forma şansı bulamamış isimler) karma bir ekip oluşturulmaya çalışılıyor. Kısacası Denizlispor her yönüyle soru işaretleri barındırıyor.

Gelenler:
Engin İpekoğlu (TD), Burak Özsaraç (Gençlerbirliği), Berkay Can Değirmencioğlu(Fenerbahçe), Özgür Bayer(Karşıyaka), Sakıp Aytaç(Gençlerbirliği), Ömer Ateş(Göztepe), Hüseyin Atalay(MedicalPark Antalyaspor), İlhan Özbay(Mersin İdman Yurdu), Yasin Görkem Arslan(Sakaryaspor), Bilal Niyaz(Fenerbahçe), Özgür Can Özcan(Karşıyaka), Bajram Fetai(Lyngby), Umut Kaya(Beşiktaş), Erhan Yılmaz(Güngören Bld), Osman Bozkurt(Akhisar Bldspor), Taner Arı(Tavşanlı Linyitspor), Yusuf Emre Kasal(Regensburg),Erdem Koçal(Pendikspor), Rail Melikov(Neftçi Bakü)
Gidenler:
Osman Özköylü (Erciyesspor), Evren Özyiğit (Akhisar Bldspor), Emin Aladağ (Akhisar Bldspor), Gerrard Bi Gohou (Erciyesspor), Fatih Yiğen (Göztepe), Dilaver Güçlü (Göztepe), Ragıp Başdağ (Erciyesspor), Güray Vural (Akhisar Bldspor), Caner Osmanpaşa (Orduspor>1461 Trabzonspor)(Kiralıktı), Furkan Şeker(Beşiktaş>Göztepe)(Kiralıktı), Eser Yağmur(Tavşanlı Linyitspor), Hüzeyfe Doğan(Yeni Malatyaspor), Koray Çölgeçen(Adanaspor), Kenan Şahin(Erciyesspor), Ali Helvacı(Denizli Bld), İsmail Baydil(Denizli Bld), Murat Önür, Yakup Bugün

AHMET MERT CAN
Twitter: @amertcan10


Hiç yorum yok: