17 Ekim 2012 Çarşamba

Türkiye Kaybetmedi ki Üzülelim(!)


Yazıyı okumaya başlamadan önce Serhat Ulueren'in şu yazısını okumanız anlamanız için faydalı olacaktır! Türkiye Kaybetmedi ki Üzüleyim

Bende senin yerinde olsam üzülmezdim Sayın Ulueren! Zira senin program yapabilmen,medyanın içinde kalabilmen için bunlar lazım, kaos lazım, başarısızlık ve rezillik lazım! Bunlar olsun ki senin programın daha çok izlensin, insanları daha çok sürükle!

Yazında milli takımın aslında milli olmadığı ve oyuncuların çoğunun Almanya doğumlu olduğu, Türkiye'de doğanların ise Almanca bildiğini söyleyip; ''Ben neden bu takıma üzüleyim ki?'' diyorsun. Bu bakış açınla onlar Türk değil, bu bakış açınla Almanca bilen adamlar milliyetçi sayılmıyor. İşin garip tarafı bu adamları böyle yererken Mesut Özil'le övünen bir adamsın sen! (Buradaki adam kelimesi tamamen söz gelişi..)

Şimdi senin bakış açından dünyadaki diğer majör milli takımlara bakıp kaçı Almanca veya diğer dilleri biliyor, kaç tanesi ülkesi dışında doğmuş veyahut farklı kökene sahip bakalım!

Almanya:
Jerome Boateng: Berlin | Gana asıllı, İngilizce biliyor!
Mesut Özil: Gelzenkichen | Türk asıllı, İngilizce, Türkçe ve İspanyolca biliyor!
Miroslav Klose: Opole(Polonya) | Polonya asıllı, İngilizce, Lehçe, birazda İtalyanca biliyor!
Lucas Podolski: Gliwice(Polonya) | Polonya asıllı, İngilizce, Lehçe biliyor!
Sami Khedira: Stuttgart | Tunus asıllı, Arapça, İngilizce ve İspanyolca biliyor!
Mario Gomez: Riedlingen | İspanyol asıllı, İspanyolca, İngilizce biliyor!

Almanya'yı daha fazla uzatmayacam liste uzayıp gidiyor. Cacau, Aaogo, Serdar Taşçı, Marko Marin, Trachowski... Almanlar aslında çokta alman olmayan bir takımla sahaya çıkıyorlar. Hitler'in vahşetini yaşamış olmalarına karşın senin gibi düşünmüyorlar! Sen Alman olsan büyük sıkıntı olurmuş bence!

Fransa:
Patrice Evra: Dakar(Senegal) | İngilizce biliyor!
Mamadou Sakho: Paris | Senegal asıllı!
Laurent Koscielny: Tulle | Polonya asıllı, Lehçe ve İngilizce biliyor!
Blaise Matuidi: Tolouse | Angola asıllı!
Adil Rami: Bastia |  Fas asıllı, Arapça, İspanyolca biliyor!
Samir Nasri: Marsilya | Cezayir asıllı, Arapça ve İngilizce biliyor!
Karim Benzema: Lyon | Cezayir asıllı, İspanyolca, İngilizce, Arapça biliyor!
Fransa'da da liste uzuyor gidiyor. Bir kaç isim daha yazacak olursak: Aloue Diarra(Mali), Hatem Ben Arfa(Tunus), Gael Clichy(Martinik), Yann M'vila(Kongo), Mandanda(Kongo)
Fransızların milli takımlarınında bulunan neredeyse %100 Fransız olan bir kaç var veya yok. Senin Almanca biliyor dediğin adamlar Türk. Demek ki Fransız olsan çok daha fena :/

Farklı milli takımlara girdikçe liste uzuyor gidiyor ama en iyi iki örnek Almanya ve Fransa'ydı onları biraz daha detaylı yazdım. Diğer ülkeleri de kısa kısa yazalım:

İsveç: Zlatan İbrahimoviç (Bosna), Behrang Safari (İran), Emir Bajrami (Kosova), Ola Toivonen (Finlandiya)

İtalya: Angelo Ogbonna (Nijerya), Thiago Motta (Brezilya), Mario Balotelli (Gana), Riccardo Montolivo (Almanya)

Portekiz: Rolando, Nani (Yeşil Burun Adaları), Pepe (Brezilya)

Hollanda: Jetro Willems (Antil Adaları), İbrahim Afellay, Khalid Boulahrouz (Fas)

Polonya: Ludovic Obraniak, Damien Perquis (Fransa )

Yunanistan: Avraam Papadopoulos (Avustralya), Jose Holebas (Uruguay)

Çek Cumhuriyeti: Theodor Gebre Selassie (Etipyopya)



SONUÇ

Ben milli takımın kaybetmesine üzülmedim deyip ortaya koyduğun veriler akıla mantığa sığacak şeyler değil. Üstte verdiğim örnekler bizden çok farklı evet bir çoğunu onlar yetiştirmiş ama senin bakış açına göre onların sorunları daha büyük. En azından bizimkiler Türk, onlar oynadıkları milli takım formasının renklerini, kanını bile taşımıyorlar! 

Yazında ''yabancı aşığı'' olduğumuzu iddia ediyorsun. Biz yabancı aşığıysak Almanlar bu aşkta nirvanaya doğru ilerlemiş herhalde. Yazının sonunda ''İnanıyorum ki Türk halkı da benim gibi düşünüyordur'' diyorsun. Yok efendim düşünmüyor senin gibi. Mazallah düşünse bu ülkenin sonu ne olurdu! 

Son olarak anlatmak istediğin şey saçma! (Saçma kelimesi az kalıyor) Senin milli takım anlayışın hayat görüşünle aynı. Savaşa gidiyoruz haydi aslanlarım modundasın hep. Programlarında sürekli Türk futbolunu kurtarıyorsun. Sen de olmasan bu Türk futbolu ne yapardı!! Sahi bi' yok olmayı denesene bakalım ne yapacak bir deneyelim şunu...

Hiç yorum yok: