7 Aralık 2012 Cuma

Euro 2020 için Düşünülen Şehirler

Avrupa futbolunun katili Platini yeni imha planını Euro 2020 için kurdu ve bugün Türkiye'nin hayır oyu karşılığında diğer tüm ülkelerin desteğini alarak şampiyonayı farklı şehirlere yayma fikrini onaylattı. Türkiye 2020 olimpiyatlarına aday olmasaydı bunlar olur muydu bilinmez ancak Avrupa'nın içinde bulunduğu ekonomik kriz işleri futbol içinde bir hayli zorlaştırıyor.

Turnavayı binlerce kmlik alana yaymak şampiyona fikrini zaten ortadan kaldırıyor. Zaten katılımcı sayısının artırılması ile kalite artık iyice düşecekken bir de üzerine bu eklenince futbolseverlerin beklediği tek şey artık Dünya Kupası olacak gibi.

Haa bu uygulanabilir bir şey mi? Kesinlikle hayır. İlk seçenek Türkiye'nin olimpiyatları alamaması ve şampiyonanın verilmesi. Bu olmazsa ikinci seçenek turnavayı düzenleyebilecek CİDDİ bir ülke bulabilmek. Zira daha önce aday olanlar bu işi becerebilecek ne ekonomiye ne de devlet desteğine sahip. Üçünçüsü ise bunu düzenlemek ve yaşayarak görmek. Tekrarı olmayacaktır zaten..

Umarım bu anlamsız, saçma sapan plandan vazgeçilir. Platini akıl almaz malum ama eğer düzenleyecek ülke bulunmazsa Almanya bunu hazırlık yapmadan bile rahatlıkla düzenleyebilir. Karış karış her noktaya götürmektense tek yerde olmasını tercih ederim.

Bu arada şehirlerin isimlerini tek tek yazmadım zira yukarıdaki haritada mevcut. O şehirlerden birisi de İstanbul. Eğer plan tutarsa İstanbul finale ya da yarı finale ev sahipliği yapacak. Belki de ikisine birden...

Hiç yorum yok: