12 Aralık 2012 Çarşamba

Kupa, Derbi Öncesi, Kuyt, Recep Niyaz...

Hafta sonu derbi var malum! Herkes oraya odaklanmış durumda ve kupada rakibin Göztepe olması maça ilgiyi azalttı. İlgi çekecek olan Salih ve Recep'in kenarda oturması buna karşılık Raul, Kuyt, HAK gibi isimlerin  sahada olmasıydı. Maksat gençler oynasından daha çok ''hafta sonu derbi var ya sakatlık olursa?'' sorusuydu. Maç başladı bitti geriye kalan Recep Niyaz'ın golü ve oyuna girdikten sonra harika oynayan Salih'in performansı kaldı.

Her şey bir kenara Kuyt gerçekten bambaşka bir adam. Her eve lazım hatta her eve en az iki tane lazım. Yaş 32 ama kimse onun için yaşlandı falan demiyor! Çünkü adam dedirtmiyor. 1 milyon euroluk adam 10 milyonluk oynuyorsa o adam için söylenecek söz yoktur sadece izlemek ve takdir etmek gerekir. Maçın diğer artısı ise Meireles. Bu maçta hücumda neler yapabileceğini biraz daha fazla görme şansımız oldu. Ligde rolü bambaşka olduğu için ''yææ  bu adam çok defansif'' yorumları duyuyoruz ama gerektiğinde neler yapabileceğini bir kez daha gördük. EPL havası koklamış oyuncu bir de iyi profesyonelse o adam oluyor abi. Raul ve Kuyt mükemmel örnekler.

Sezer konusuna gelince. Pendik maçında bencilliği ile taraftarı kızdırmıştı ama bu maç şov yaptı. Fenerbahçe'nin kupada attığı 5 golün 3üne imza koyarken 1 tanesini de Krasic'e attıran o oldu. Formunu koruyabilirse Cristian'dan formayı çalması kolay olmayacak. Zira bu oyunu Brezilyalıyı da daha iyi olmaya itecek gibi gözüküyor. Benim tercigim halen Cristian özellikle derbi için. Neden? Çünkü onun yapısı o atmosfere daha uygun. Ayrıca Sezer kenardan koz olarak sahaya sürülebilir ama Cristian bu konuda düşündürüyor! 

Maçtan geriye kalanlar Sezer'in 11i zorlaması, Recep'in asla unutulmayacak golü, Salih'in umut veren oyunu ve Raul-Kuyt ikilisinin profesyonelliği. Hakem düdüğü  çaldı maç orda bitti. Artık konuşmak bile anlamsız. Artık derbiyi konuşma, derbiyi yaşama zamanı. Sahi daha 4 gün var. Nasıl geçecek bu günler :/

Hiç yorum yok: