4 Ocak 2013 Cuma

FIFA Ödülleri Anket Sonuçları

Balon d'Or malum düünyanın en iyi oyuncusunu belirlemek amacıyla verilen bir ödül ancak bir kaç yıldır kazanan direk belli olduğu için heyecan yoktu. Bu sezon Ronaldo'nn şampiyonluk kazanması ile yarış biraz daha kızıştı ama Messi 91 gol atarak yine ortalığı karıştırdı.

Ankete 178 kişi oy vermiş ve 80i Ronaldo kazansın diyor. Eminim Messi'nin almasından sıkıldıkları için bu oyu verdi ama 72 kişi de yok abi Messi varken Messi alır demiş. Bu iki oyuncu olmasa belkide açık ara en iyi olacak İniesta'ya sadece 26 oy çıkmış. İşin özü Totti Blog okuyucuları Ronaldo kazansın artık abi diyor. Ödül sahibini 7 Ocakta Zürih'te bulacak ve bakalım Ronaldo artık dur diyebilecek mi Messi'ye!
FIFA'nın verdiği ödüllerden bir tanesi de en güzel gole verilen Puskas Ödülü. İki sezon önce Hamit Altıntop milli formayla Kazakistan'a attığı golle kazanmıştı bu ödülü. Bu yıl heyecan biraz daha arttı zira geniş listede Fenerbahçe'den hem Moussa Sow hem de Miroslav Stoch vardı ancak finale sadece Stoch'un golü kaldı. Büyük bölümü oylama ile belirlendiği için Stoch'un şansı baya yüksek zira twitterdan duyurularla bol bol oy alması sağlandı. Bakalım ödülün sahibi kim olacak. Bu arada Stoch'a 98, Falcao'ya 50 geçen yıl bu ödülü alan Neymar'a da 21 oy çıkmış.

Anket açtığım diğer bir ödül ise Yılın Teknik Direktörü. Real'i nihayet şampiyon yapan Mou, Barcelona'ya şiir gibi top oynatan Guardiola ve İspanya Milli Takımı ile Dünya Kupasının ardından Avrupa Şampiyonasını da kazanan Del Bosque. Oylamada The Special One 86 oy almış, Guardiola 38, Del Bosque ise sadece 21.. Bence Mouribho kazanacak ama Del Bosque çok hafife alınıyor!..


Ankete oy veren herkese teşekkürler. Bakalım sonuçlar tutacak mı..

Hiç yorum yok: