29 Ocak 2012 Pazar

İlk yarı 1 - ikinci yarı 2!

Fenerbahçe, Belediye maçının ardından bu maça Manisa ve Kayseri maçlarında ki baskılı oyunu ile başladı. Mersin'i sahasına hapsedip dönen topları(basketbol deyimiyle ribaundları) toplayınca ilk yarı japon kale oynandı maç. Maçın başında Bienvenu'nün golü ile öne geçtikten sonra oyunu kontrol etmeyi sürdürdü. Sağlı, sollu gelen ataklarda beceriksizlik ve kalecinin kurtarışları farkın atmasını engelledi. Stoch'un artık Kadıköy'de atıştığımız füzelerinden birisini bu kez sol ayakla yolladı ve devre arasına 2-0'la girdi sarı-kanaryalar! İlk yarıdan en önemli not Fenerbahçe'nin nefes aldırmayan oyununun sonucunda Mersin'in kaleye tek şut bile atamamasıydı..

İkinci yarının başlaması ile beraber takımlar rolleri değişti. Sanki oyuncular formaları değişmiş ve birbirinin yerine ikinci yarıya çıkmış gibiydi. İlk yarıda kaleye tek şut atamayan Mersin İdman Yurdu devreden sonra Fenerbahçe yarı sahasına kuruldu dönen topları kazandı ve üst  üste pozisyonlar bulmaya başladı. Gol geliyorum diye bas bas bağırıyordu ki sonunda Nduka'nın golü geldi. Golden sonra aynı senaryo devam etti derken takımlar bir anda vites artırdı ve orta sahalar çabuk geçilmeye başlandı. Mersin beraberlik fırsatlarından yararlanamazken, kontra-ataklarda iş yapamayan Bienvenu'nün yerine Semih'in girmesi ile maçı bir şekilde bitirdi sarı-lacivertliler.


Ligde 1000 galibiyet barajına ulaşan ilk takım olma şerefi de bize nasip olmuş oldu. Nice bin galibiyetlere Fenerbahçem.

Maçtan oyunculara notlar:

Serdar Kesimal: Fenerbahçe savunması yıllardır aradığı oyuncuyu bulmuş gibi artık. Savunmadan topla çıkabilen, ayağına hakim ve güven veren bir oyuncu Serdar. Tek handikabı sürekli sakatlanması ve devamlılık sağlayamaması.
Gökhan Gönül: Onun için çok fazla söylenecek söz yok. Bneim gözümde dünyanın en iyi 3-4 sağbek'inden bir tanesi. Bugün yine sağ tarafı Cafu misali kullandı tehlikeler yarattı. İnşallah sakatlığı ciddi değildir ve Beşiktaş derbisine yetişir.
Miroslav Stoch: Miro artık ligin en elit oyuncuları arasına ismini yazdırdı. Formu ve her hafta attığı birbirinden güzel gollerle Avrupa'dan takımların dikkatini çekiyor. Şu anda Fenerbahçe'nin Alex'le birlikte en kilit oyuncusu.
Özer Hurmacı: Ağzıyla kuş tutsa taraftarın beğenisini kazanamayan Özer, bugün gayet iyi gözüktü sahada. Çalım üstüne çalım atma huyundan vazgeçip topu arkadaşları ile paylaşınca faydalı oldu. Takım savunmasına da yardım ederek alkışı hak etti.

Alex De Souza: Kaptan bugün sahada pek fazla iyi gözükmedi. Son vuruşlarda etkisizdi ve oyunu istediği gibi yönetemedi ancak bu takımda arada sırada kötü oynamaya birinin hakkı varsa o isim 'Alex'tir.
Henri Bienvenu: Bugün özellikle ilk yarı da harika oynadı Bienvenu. Attığı golden ziyade kanatlara çapraz koşuları ile Stoch ve Alex'e boş alanlar yarattı. İkili mücadelelerde elinden geleni yaptı ve alkışı hak etti. Maçta babası, annesi ve bir kaç akrabası daha tribünde idi. Eğer onların varlığı onun performansını böyle artıracaksa yönetim onlara kombine alabilir hatta deplesman maçlarına bile götürebilir, yeter ki oynasın :)


Hakem: Barış Şimşek böyle devam ederse ilerde Cüneyt Çakır olabilir! Zira vedar-ı iftiharımız Cüneyt abisi gibi düdüğünü ağzından düşürmedi. Her mücadelede düt, itirazlarda güleryüz üzülme size de çalarım tavrı ile yönetti maçı. Maçın önüne geçecek hatalar yapmadı ama bu tarz hakemleri beğenmiyorum! Bienvenu'nün golünde Özer aktif alanda kalecinin önünü kapatacak şekilde ofsayttaydı ancak bunu görmesi gereken kişi yardımcı idi!


FENERBAHÇE: 2 - MERSİN İDMANYURDU: 1
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Barış Şimşek, Cem Satman, Mehmet Metin
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 59 Orhan Şam), Serdar Kesimal, Yobo, Caner Erkin, Özer Hurmacı (Dk. 83 Sezer Öztürk), Mehmet Topuz, Cristian, Stoch, Alex, Bienvenu (Dk. 78 Semih)
Mersin İdmanyurdu: Sehiç, Erhan Güven, Boum, Çağdaş Atan, Mustafa Keçeli, Bueno, Zurita (Dk. 74 Beto), Hakan Bayraktar, Erdal Kılıçaslan, Moritz, Delev (Dk. 46 Nduka)
Goller: Dk. 8 Bienvenu, Dk. 39 Stoch (Fenerbahçe), Dk. 57 Nduka (Mersin İdmanyurdu) 
Sarı Kartlar: Dk. 47 Nduka, Dk. 73 Çağdaş Atan, Dk. 89 Erdal Kılıçaslan (Mersin İdmanyurdu), Dk. 77 Orhan Şam (Fenerbahçe)

2 yorum:

orkun dedi ki...

paşa, daha ilk cümleden, bitişik yazman gereken "ki"yi ayrı yazınca, kalanı okuma hevesi bırakmıyorsun insanda.

mustafa arslan dedi ki...

@orkun: Haklısın usta fark ettim. Maçtan sonra hemen yazdığım için pek dikkat etmedim. Edebiyat öğretmenine yakışmayan bir hata olmuş!