3 Şubat 2012 Cuma

'Hüsran'ın içinden bildiriyorum! | Samsunspor - Fenerbahçe

Samsun'da maç günü öğlen saatlerinde açan güneş karı eritmiş, buzları çözmüştü. Haftanın diğer maçları düşünülürse harika bir zeminde oynanacaktı müsabaka. Tek sorun buz gibi hava derken maç başladı ve henüz 5. dakikada Samsun defansının hatasını değerlendiren Stoch kaleci Ertuğrul'dan sıyrılarak tam önümden topu boş kaleye yollayıp içimi bir nebze ısıtmıştı.

Golün öncesinde Gekas'ın golü hakem tarafından faul gerekçesiyle iptal edilmişti. Pozisyonun net bir şekilde faul olduğunu daha sonra tv'den izleyince gördüm. Maçın ilerleyen dakikaları Samsun'un beraberlik çabaları ile geçerken Fenerbahçe Cristian ile farkı artırma şansını buldu ancak değerlendiremedi. Hemen akabinde ki Samsun atağında Serdar Kesimal net bir müdahale ile Gekas'ı yere serince hakem tereddütsüz penaltı noktasına yürüdü. Gekas'ın penaltısı ile devre arasına 1-1'lik skorla gidildi.

İlk yarıdan aklımda kalanlar; Alex'i sahada göremeyip yaşadığım şaşkınlık ve Samsunspor'la Fenerbahçe taraftarının Trabzonspor'a olan öfke konusunda birleşmeleriydi. Ayrıca Stoch'un orta alanın yanı sıra etkili olamasa da sağ ve sol kanatlara sürekli gitmesi ve istekli oyunu da pozisyonsuz ilk yarıdan arta kalanlardan..

İkinci yarının başlaması ile beraber iki takımın da cılız atakları oldu ancak sonuç değişmedi. 60. dakika civarında Özer kenara geldi yerine sonradan dinlendirme amaçlı kulübede oturduğunu öğrendiğim Alex girdi. Ancak Fenerbahçe'nin etkisiz oyununu o da değiştiremedi derken Gekas'ın neden alındığını gösteren bir gol yedik yine tam önümden. Serdar'ın hatasında Yunan forvet harika döndü ve soğukta biraz daha üşüttü bizi. 5 dakika sonra Serdar Özkan'ın ortasında kafayla topu ağlara yollayıp bütün umutlarımızı tüketmiş, sanki tepemizden buz kovası boşaltmıştı Gekas. Yine bu pozisyonda da Serdar'ın hatası vardı. Kalan dakikalarda futbola dair bişey yoktu. Cristian ve Alex'in faullerinde tribün ve Samsunspor kenar yönetiminin tepkisi vardı. Aslında pek de haksız sayılmazlardı zira ikisi de sert faullerdi ve hafta sonundaki derbi öncesi kırmızı kart görüp bizi yalnız bırakabilirlerdi.

Maçı 3-1 kaybettik ancak oyunumuzun karşılığı da bundan fazlası değildi. Mesut Bakkal ile çıkış yakalamak isteyen Samsun için iyi bir başlangıç oldu. Maçtan sonra kentte bayram havası vardı sanki. Arabalarla konvoylar oluşturulup haklı zaferlerini kutladılar. Umarım bu erken sevinç kursaklarında kalmaz zira ligin bitmesine pek de fazla kalmamışken durumları halen iç açıcı değil.

Maçtan oyunculara notlar:


Serdar Kesimal: Serdar bu maçın hayal kırıklığı desem fazla söylemiş olmam ancak eksik olur mu emin değilim. Savunmada yaptığı hataların hepsi kalemize gol olarak döndü. O bizim için kıymetli ancak istikrarlı olması şart!
Joseph Yobo: Takımın 3 gol yemesine rağmen sahada iyi gözüktü. Panik yapmayan oyunu ve tecrübesi ile bu takıma katacak çok şeyi var.
Orhan Şam: Gökhan'ın yerine 11'de başlayan Orhan ilk yarıda ki bir kaç yarım çıkışı dışında hücumda hiç yoktu.Defansta gerekeni yapmaya çalıştı ancak oynamak için hücum gücünü artırmalı.
Reto Ziegler: Son haftalarda Reto hakkında olumsuza dönen görüşlerim bu hafta da sürdü. Hücumda hiç varlık gösteremeyen İsviçreli defansta da aksadı. İkisini birden yapamayınca rezil bir oyun çıktı ortaya.
Özer Hurmacı: Merak etmeyin Özer yine aynısı gibiydi. Sahada sadece deli dana gibi ordan oraya koşturdu. Gözden iyice düşmüşken bu sezon son şansını kullandığını birisinin ona hatırlatması şart.
Mehmet Topuz: Emre'nin yokluğunda yine orta sahada oynayan Topuz her anlamda berbattı bugün. Orta alanda oynamak sadece sağa sola pas atmak değildir Mehmet! Topu hücuma taşıma ve takımı ileri doğru itme gibi temel gereksinimleri yapamadı ve sınıfta kaldı. Ayrıca sağ kanatta da hucümsal anlamda eksik kalması ile beraber Mehmet'in nerde oynaması gerektiğiniben çözemedim orasını siz düşünün artık.
Caner Erkin: Caner bugün solda başladı ancak form düşüklüğü devam ediyordu. O da takım gibi fazla etkili olmadı. İkinci yarı ile beraber sağ kanata geçti ve Robben rolüne soyundu. Robben planı başarısız olmasına rağmen Aykut Kocaman yerine oyuncu alamadı. Zira eldeki tek sağ kanat oyuncusu Topuz orta alanda göreve yazılmıştı!
Miroslav Stoch: Onun için eklenecek yeni bir söz yok. Bugün yine golünü attı ancak oyunda durgundu. Bunu takımın kötü oyununa bağlıyor ve geçen haftaların hatrına notunu kırmıyorum!
Henri Bienvenu-Semih: Bienvenu'yü izlerken bugün uykum geldi yine. Özellikle ilk yarı ikili mücadeleri sürekli kaybetti. Onun tek forvet oynamayacağı artık belli oldu sanırım.
Semih'e gelince onda da değişen bişey yoktu. Aynı tas aynı hamam..

Samsun: Maçın gidişatını değiştiren adam Uğur Boral'ın yerine oyuna giren Serdar Özkan oldu. İki golün içinde de o vardı ve Gekas'a son topları atanda oydu. Gekas'da maçın kahramanı olara,k ceza sahası golcüsü tanımına uyduğunu herkese gösterdi. (Bu kötü bişey değil zamanında Jardel'e de 'beleşci' denmişti ancak adam 30 golden fazla atmıştı)

Hakem: Mustafa Kamil Abitoğlu daha 3 gün önceki kararları ile tartışma konusu olmuştu Beşiktaş maçında. Bu maçta rahatsız edecek çok fazla düdük çalmadı. Tribünden her pozisyonu ben anlamakta zorlanırken onun işinin zor olduğunu bir kez daha anladım. Tv'den daha sonra maçı seyredince hatalı görülebilecek karaları yoktu. Son dakika da Alex'in kartının renginin sarı olması da Beşiktaş derbisi öncesi bizim şansımızdı.

Galatasaray'ın puan kaybettiği haftaya kayıp vermek pek planda yoktu ancak giderek yaklaştığımız play-off'un varlığı bu kayıpları pek de fazla önemli kılmıyor.

SAMSUNSPOR: 3 FENERBAHÇE: 1
Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Baki Tuncay Akkın, Selçuk Kaya
Samsunspor: Ertuğrul, Adem, Kemal, Kelhar, Uğur (Dk. 58 Serdar), Yenal, Murat Yıldırım, Fink, Murat Ceylan (Dk. 58 Hakan), Ekigho, Gekas (Dk. 87 Anıl)
Fenerbahçe: Volkan, Orhan Şam, Serdar, Yobo, Ziegler, Caner, Mehmet, Cristian, Stoch, Özer (Dk. 61 Alex), Bienvenu (Dk. 72 Semih)
Goller: Dk. 41 (penaltıdan), Dk. 71, Dk. 75 Gekas (Samsunspor), Dk. 6 Stoch (Fenerbahçe) 
Sarı kartlar: Dk. 7 Murat Ceylan, Dk. 28 Yenal, Dk. 84 Serdar (Samsunspor), Dk. 31 Özer, Dk. 76 Cristian, 90 2 Alex (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok: