22 Mart 2012 Perşembe

Artık Vakti Geldi!


Fenerbahçe geçmiş yıllarda kupayı, oynamayan oyuncuları için hazırlık müsabakası gibi kullanıyordu. Gruplu sistemde buna müsade ediyordu. Zira yenilgi alsan bile diğer maçları kazanarak çıkıyordun gruptan. Bu sezon kupanın statüsünün değişmesi bence bizim işimize geldi. Zira iş ciddiye bindi tek mağlubiyet maceranın sonu anlamına geliyor. Bu hafta içinde Trabzon, Galatasaray ve Beşiktaş'ın başına geldiği gibi!

Fenerbahçe'nin Kupayı alması için önünde sadece 3 maç var. Kupayı almak bu sezon çok daha kolay. Gerçi 29 yıldır kupayı alamazken kolay denilen çok maçı kaybettik ama bu sezon ayrı bir önemi var kupanın. Şampiyonluk için her ne kadar inancımız sürse de sadece 3 maçlık bir macera ile böyle bir sezonda kupa kaldırma fikri insanın iştahını kabartıyor.  Çeyrek asırlık hasretin 3 Temmuz süreciyle başlayan böyle bir sezonda sonlandırılması unutulmayacak bir hikaye ve ödül olur taraftar için.

Büyüklerin elenmesi ile rakipler nispeten daha kolay olacak ve daha önemlisi tarafsız sahalarda oynanan maçlarda memleketin her köşesinde taraftarı bulunan Fenerbahçe için bir üstünlük  kaynağı olacak.  Maçların play-off'a denk gelmesi de çok büyük problem olmayacak zira geniş bir rotasyonla çıkılan maçlarda bile takımın kazanma şansı yüksek olabilir. Rakipler de bizim kadar istekli olacaktır ancak Aykut Kocaman'ın motivasyonuyla kupayı artık müzeye koyacağımıza eminim. 

Artık vakti geldi de geçiyor. Haa çifte kupa mı? Neden olmasın...

Hiç yorum yok: