4 Ağustos 2012 Cumartesi

Milos Krasic Üzerine..

Nihayet diye uyandım dün sabah. Transfere hızlı giren Fenerbahçe yerli piyasadan adamları topladıktan sonra mesele yabancılara gelince bir anda stop etti. Vaslui maçından önce en azından orta saha transferi bitirilsin dedik olmadı. İlk maçta alınan beraberliğin ardından Krasic ve Yobo ile görüşmelerin başladığı borsaya bildirildi ve ilk olarak Krasic bitirildi. İlk beklediğimiz yer kesinlikle orta sahaydı ama hücuma topu taşımakta zorlanan Fenerbahçe  için harika bir takviye oldu. -Orta saha transferi yapılmazsa hiç bir işe yaramaz tabii-

Krasic Fenerbahçe için Ne Yapar?
Sırp oyuncu Fenerbahçe'de Mehmet Yozgatlı'dan sonra net kanat oyuncusu olan ilk adam desem gülersiniz belki ama öyle. Ne Dia onun tarzında bir adam ne Mehmet Topuz ne de Colin Kazım.. Son yıllarda savunmada sorun yaşamayan bunu bu sezon öncesi de bu özelliğini sürdüreceğini gösteren Fenerbahçe'de Krasic hücumdaki sorunu çözmek adına geldi. Kesinlikle Miroslav Stoch tarzı bir adam değil ve hiç olmadı! Topu hücuma taşımada büyük katkıları olacaktır zira Topuz kanat oyuncusu olmadığı için iki yıldır Gökhan o kanattan tek başına hücum etmeye çalışıyor. Gökhan-Krasic ikilisi rakip takımların sol kanadını otobana çevirebilir. Ayrıca Milos savunmada da Gökhan'a fazlasıyla yardımcı olacaktır. Savunma yapmaz fikrini ısrarla savunanlar bunu neye dayandırarak söylüyor bilmiyorum ama bu adam 2-3 yıl önce CSKA'nın 3-5-2'sinin sağında görev alıyordu. Solda yer alan isim ise Chelsea'den hatırlayacağınız Zhirkov'du. Yani bu adamın Juventus'ta yattığı iki sene boyunca huyu suyu değişmediyse savunma yöne gayet sağlam bir oyuncu. İki yıldır formaya aç olduğu için daha fazla mücadele edeceğini ve tabir yerindeyse rakibi ısıracağını düşünüyorum. Forması büyük ihtimalle garanti olacak ve düzenli olarak oynayacaktır. Yeni sezonda totalde 10 gol 10 asist yaparsa ben şaşırmam.


Oyun Planında Yeri Ne?
Krasic birinci planda 4-4-2'nin kanat adamı ancak bu sezonda asıl hücum planı olarak bunu kullanmayacağımız belli . Alex'siz oyunlarda muhtemelen Kocaman bu sistemi deneyecek ancak asıl soru Alex'li oyunda solda kimin oynayacağı. Eğer Stoch-Alex-Krasic veya Kuyt-Alex-Krasic kurmak istiyorsa ve Vaslui maçından hala ders almadıysa büyük hata yapar. Tamam bu 3lü kullanılabilir ancak zayıf rakipler karşısında evinde taraftar desteğiyle olur. Büyük maçlarda bu taktikle çıkarsan 4-2-3-1 değil 4-2-4 oynamış gibi olursun ve orta alanın çöker. Orta sahaya yapılacak transfer ile sağa Krasic'i monte edip sola da Caner'i koyacağımızı düşünüyorum. Mehmet Topuz'da savunmada büyük katkı verir ancak sola onu koymak fazlasıyla zorlama olur. Solda Caner, sağda Krasic gibi iki savruk ama adam eksilten ve direk kaleye giden adam ile Fenerbahçe'nin hücumda problemi çözülür. Ayrıca bu iki isim topu kaybettikten sonra anında baskı yaparak kazanmanızı ve tekrar hücum etmenizi de kolaylaştırırlar.


Solda Oynar mı?
Koyarsan oynar elbette ama faydalı olmaz. Krasic daha çok çizgi adamı. Stoch gibi topu terse çekip şut atacak bir adam değil. Bunların aksine çizgiye inip orta yapacak adamı geçecekse bile sıfırdan kaleye doğru gidecek bir yapısı var. Sola koymak onu topu çekmeye ve dikine değil yanlamasına oynamaya zorlamak olur. Galatasaray'da oynayan Keita'nın solda oynadığında ne kadar faydalı olduğunu gördünüz. Biraz ona benziyor sitili. Solda mecbur kaldığında kullanılır veya oyun içinde geçebilir ama verimi düşeceği için tercih edileceğini sanmam.

Krasic gecikmeli de olsa geldi imzayı attı. Üstelin iki sezon önce bahsedilen ücretlerin çokta altına geldi. Emenike'nin alınması ile patlayıcı bir güç istemişti Aykut Kocaman ancak yar olmadı. Onun kadar güçlü olmasa da Krasic o patlayıcı özelliği sağlayabilir ve yok yerden gol pozisyonları üretebilir. Daha detaylı analizini sezon içerisinde bol bol yaparız. Hayırlı uğurlu olsun böyle bir adama çok net ihtiyaç vardı. Şimdi sıra orta sahada..

Hiç yorum yok: