2 Ağustos 2012 Perşembe

Roberto Carlos'un Altın Kariyeri

''Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sol beki'' tanımlaması onun için yeterli sanırım. 39 yaşında harika bir kariyeri noktaladı.  Bir dönem yolu İstanbul'a da düştü çubuklunun içinde izledik onu ama en çok beyaz Real Madrid forması ve sarı Brezilya forması ile sevdik.

İnter'e gitmek onun adına berbattı belki. Roy Hodgson, sol kanadını tek başına kullanan bu adamın ayaklarına pranga takmış ve orta sahayı geçmesine izin vermemişti. Tamam o sol bekti ama hücum her Brezilyalı gibi onunda çok hoşuna gidiyordu. Bir sezon sonra Real Madrid'e geçti ve tarihe adını kazıtacak kariyere başlamış oldu.

Kariyerinde dile kolay 3 Şampiyonlar Ligi, 4 La Liga, 2 Copa America ve 1 Dünya Kupası kazandı. Bir çok forvet kariyeri boyunca 100 golü aşamazken Carlos 10'u Fenerbahçe'de olmak üzere 147 golün altına imzasını koydu. Şimdi Anzhi ile Real Madrid arasında oynanacak bir gösteri maçı ile jübilesini yapması gündemde. Onu Cafu ile beraber Brezilya'nın 3-5-2'sinden ve Avrupa'yı kasıp kavuran Real Madrid'ten hatırlayacağız. Yolu bizim buralara da düşmüştü demeyi de ihmal etmeyeceğiz.

Hiç yorum yok: