4 Eylül 2012 Salı

Bundesliga'da 2. Haftanın Ardından

Bundesliga'da ikinci hafta Bayern'in şovu ile geride kaldı.Haftanın dikkat çekenleri Artur Sobiach ve Hannover, Thomas Müller ve Bayern oldu.

Bu haftayı Wolfsburg deplasmanında geçiren Hannover 96 yine gol şov yaptı. Son 7 maçında 27 gol atan Mirko Slonka'nın takımı Ya Konan, Abdellaue gibi golcülerinin kulübede oturduğu maçta Genç Polonyalı Artur Sobiech ile sonuca gitti. Magath'ın takımı Wolfsburg ise henüz rayına oturabilmiş değil. Bast Dost, Olic ve Diego gibi hücum silahlarına rağmen hücumda pek etkin gözükmediler. Takımın oturması için biraz daha zamana ihtiyaçları var gibi duruyor.

Geçen hafta Bremen'i evinde deviren son şampiyon Dortmund bu hafta Nürnberg deplasmanındaydı. İlk yarıda 1-0 geriye düşmesine rağmen Kuba ile beraberliği buldular ancak galibiyet sayısını atmakta zorlandılar. Sarı formalıları durduranlar arasında en önemli katkı Nürnberg'in defans oyuncusu Per Nilsson'du. Mario Götze geçen hafta olduğu gibi bu haftada son yarım saat içinde forma buldu. Dortmund bu sezon çok güçlenen Bayern'i bir kez daha geride bırakmak istiyorsa Götze'den çok daha fazla faydalanmanın yolunu bulmak zorunda. Nürnberg ise yine orta sıralarda mücadele edecek gibi. Onlar için biraz daha beklemek gerek.

Geçen hafta zorlanmasına rağmen 3-0 gibi net bir skorla kazanan Bayern bu hafta adeta patlama yaptı. Geçmişte Stuttgart ile oynadıkları  maçlarda hep gollü sonuçlar çıkardı bu sezonda gelenek bozulmadı. Stuttgart Martin Harnik ile öne geçti ancak geçtiğine geçeceğine pişman oldu. Bavyera ekibi 32 ila 50. dakikalar arasına tam 6 gol sığdırdı. Eğer son yarım saatte biraz daha sıksa skorun çift hanelerde olması işten bile olmazdı. Thomas Müller iki gol atarak dikkat çekti ancak sahanın yıldızları Schweni ve Gustavo'ydu. Özellikle Gustavo attığı golün yanı sıra oyunu ile göz doldurdu. Javi Martinez transferi onu da canlandırdı. Stutgart için ise iyi şeyler söylemek zor. Ligde geride kalan iki haftada mağlup olan takım geçen hafta Wolfsburg karşısında kazanabilirdi ancak yine de oyunları yeterli değil. Geçen sezon bol gol atan takım bu sezon şu ana kadar tek gol atabildi. Harnik-İbiseviç ikilisi bu sezona iyi başlamadılar. Cacau ise yedek kulübesinde kalmaya devam ediyor.

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde ki rakiplerinden Mönchengladbach bu hafta oynadığı oyunla hayal kırıklığı yarattı. Ligin yeni ekiplerinden Fortuna karşısında bir türlü tempo yapamayan takım galibiyeti getirecek gole zaman zaman yaklaşsa da temposuz oyunu ile sıkıcı bir görüntü çizdi. Lucien Favre'nin öğrencileri bundan çok daha iyisini ortaya koyabilirler. Bu maç ölçü değil ancak Fenerbahçe içinde ipuçları barındırıyor. Zira tempoyu düşürünce ve Arango'yu tutunca tüp gaz takılmış Ferrari moduna büründüler. Rakip Fortuna'ya gelirsek eğer, bu ligde kalmak istiyorlarsa hücumda daha etkin olmalılar. Zira savunma yaparak Bundesliga'da kalmak pek mümkün değil. Voronin'in ayağına bakmaktansa farklı silahlar bulmaları gerekecek.

Sezonun iddialı ekiplerinden (bana göre) geçen hafta Dortmund karşısında aldığı mağlubiyetten sonra çabuk toparlayıp evinde Hamburg'u rahat geçti. Takım oturdukça çok daha iyi olacaklardır. Kevin de Bruyne bu sene adından fazlasıyla söz ettirebilir. Hamburg için geçen hafta böyle oynarlarsa bu sene işleri çok daha zor demiştim ve fikrim hala değişmedi. Takımın büyük sorunu olan tecrübe eksikliğini geçmişte formalarını ıslatan Van Der Vaart ile kapattılar. Hollandalı dümene geçip farklı bir çehreye büründürebilir ancak Hamburg limanından çok öteye gidemezler. Bana göre hala çok kötü takım Hamburg.


Sezona pek fazla transfer yapmadan başlayan Schalke 04 Barcelona'dan Affelay'ı kiralık olarak kadrosuna katarken Jurado'yu Spartak'a kiraladı. Aslında çok değişen bir şey olmadı desek yeridir ama Jurado ile yıldızları pek barışmamıştı. Bu hafta Ausburg'u sahalarında 3-1 ile geçtiler. Özellikle Yunan savunma oyuncusu Papadopoulos oyunu ile dikkat çekerken bir de gol attı. Ausburg ise iki haftada sıfır çekti. Geçen sezon gibi sonradan açılır ligde kalırız düşüncesi oluşursa büyük hata yaparlar. O her sene tekrarlanmaz. Bu arada geçen sezon Samsunspor'da izlediğimiz Burkino Faso'lu forvet Bance Ausburg'da 11 çıkmaya devam ediyor. Allah sabır versin ne diyelim.

Sercan Sararer'li Fürth bu hafta Mainz'a konuk oldu ve sahadan 1-0 ile galip ayrıldılar. Mainz'ın gol sıkıntısı çekmesi bekleniyordu ama bugün içinde Gaziantep'le son anda anlaşamayan Ivan Klasnic'e imza attırdılar. Bu onlar adına olumlu bir hamle. Ayrıca gurbetçi oyuncumuz Yunus Mallı'nın da sonradan oyuna dahil olduğunu hatırlatalım. Onu izleyenler çok ümitliler bakalım bu sezon neler yapacak.

Bayer Leverkusen-Freiburg maçının özetini dahi izlemediğim için yorum yapamayacağım ancak Lars Bender ve Andrea Schürrle gibi iki yıldızını kadroda tutmayı başaran Leverkusen için bu sezon beklentiler biraz daha arttı. Maçı 2-0lık sonuçla kazandılar.

Hoffenheim için sezonun dikkat çeken takımlarından birisi olabilir demiştim ancak iki haftanın sonunda aldıkları mağlubiyetler ile dikkat çektiler. Tabii ki kastım bu değildi ancak yine de bekleme taraftarıyım. Frankfurt'tan 4 ane sahalarında yemelerini sadece benim adıma sürpriz olmadı elbette. Onlar adına biraz daha bekleme taraftarıyım.

İkinci hafta geride kalırken Bayern bu sene çok ciddi olduğu mesajını net bir şekilde verdi. Dortmund tökezledi ancak kaliteleri ortada. Bremen ve Schalke'de bu takımlara yalnız olmayacaksınız dedi adeta bakalım önümüzdeki hafta neler olacak. Bu sefer ara biraz uzun zira milli takım arası var. Son olarak haftanın 11ini verip gidelim.  3. haftanın ardından görüşmek üzere...

Hiç yorum yok: