18 Ocak 2012 Çarşamba

El Clasico öncesi istatistik!

Fotoğrafın üstüne tıklayarak daha net ve büyük bir şekilde görebilirsiniz!

El Clasico yine, yeni, yeniden geliyor! Bizim TV'lerde her derbi öncesi istatistikler verilir. Marca'da El Clasico öncesi istatistikleri sayfalarına taşımış. Buna göre bugüne kadar oynanan 216 karşılaşma da son yıllarda hep kaybeden olan Real hala bir maçla önde. Mor Menekşelerin 86, Katalanların ise 85 galibiyeti var. 45 maç ise berabere bitmiş.

Real'in attığı 363 gole Barça 348 golle yanıt verirken, Klasiklerda en çok gol atan oyuncu ise zamanında iki takım ile de sözleşme imzalayan ancak daha sonra Real Madrid efsanesi olan 18 gollü Di Stefano. Onu 15 golle diğer efsaneler Raul ve Puskas takip ediyor. Messi'nin ise daha şimdiden 13 golü var.

Bakalım bu akşam Real Madrid son yıllarda ki yenilgi serisine son verip Barça'yı devirebilecek mi! Yoksa Katalan ekibi yine Santiago Barnebau'dan galibiyetle ayrılan taraf mı olacak izleyip görecez. Maçı saat 23.00'dan itibaren TRT Spor'dan takip edebilirsiniz.

Not: En son oynanan El Clasico sonrası kendi taraftarının tepkisini çeken ve silik performansı ile hayranlarını üzen Ronaldo bu maçta çok farklı bir motivasyonla oynayacak. Bakalım Messi'nin gölgesinde kalmaktan sıkılan Portekizli bu maçta her şeyi tersine çevirebilecek mi..!

Hiç yorum yok: