17 Ocak 2012 Salı

Son Nefeste! | Manisa 1-2 Fenerbahçe


Fenerbahçe maçı son saniye golü ile kazandı ancak aslında maçı 4-5 farkla kazanabilirdi. Bu sezon en iyi maçını oynayan sarı-lacivertli ekip Alex'ten yoksun olmasına rağmen bolca pozisyon üretti. Ama beceriksizlik maçı zora soktu. Caner takımın açık ara en iyisiydi. Sanki içine Sevilla maçlarında ki Uğur Boral kaçmış gibiydi. Oyunu ve mücadelesi ile Tuncay'ı da anımsatmadı değil hani.

Maç konusunda söyleyecek çok fazla bir şey yok. Fenerbahçe Manisa'yı sahadan sildi. Attıkları beraberlik golü ve bir kaç kontra-atak dışında oyunda etkisizlerdi. Orta sahaların oyundan düşmeleri ile birlikte top bir o kalede bir bu kale de olmaya başladı. Bu da izleyici için maçı zevkli hale getirdi.

Son saniye golü için söylencek tek söz ''ilahi adalet'' olur heralde. Uzatma anlarında ve daha öncesinde yerden kalkmayan Yiğit kendi kalesine golü atarak Fenerbahçe'nin sonuna kadar hakkı olan 3 puanı cebine koymasını sağladı.


Maçtan oyuculara dair notlar:
  • Caner'in akıllara ziyan performansından bahsettim üstüne söyleyecek fazla bir şey yok. Bu oyunu sürdürürse Aykut Kocaman'ı zor bir karar bekleyebilir. Zira Stoch ve Özgür Çek en az onun kadar formdalar.
  • Stoch'un Alex'in mevkindeki iyi performansından kupa maçı sonrası bahsetmiştim. Bu maçta da iyi oyununu sürdürdü. Alex kadar yaratıcı değil ancak çabukluğu ve topla dikine gidebilmesi takımı olumlu manada etkiledi. Maçtan sonra ''Kariyerimde ilk kez 10 numara olarak oynuyorum. Elimden geleni yapıyorum ama pozisyonun asıl sahibinin aramıza en kısa zamanda dönmesini diliyorum'' dedi. Alex döndüğünde Caner-Stoch arasında tercih yapmak oldukça zor olacak ya da Alex kulübede mi kalacak göreceğiz!
  • Cristian Baroni bu sezonun Fenerbahçe adına belkide en iyisi. Geçen sezon onu ne kadar eleştirdiysem ne konuda eleştirdiysem bu sene tam tersini yapar oldu. Sen böyle devam et ben haksız çıkmaya razıyım Cristian!
  • Son olarak Alex'in yok olduğu maçlarda hep zorlandık ancak bu maç belkide şimdiye kadar ki 10'suz en iyi maçtı. Emre, Topuz, Özer hatta Sezer denendi ancak hiçbiri Stoch kadar efektif olamamıştı. Sanırım şimdilik Alex'in yokluğunun çaresini buldu Aykut Kocaman.



















Maça klasik çubuklu Lefter forması ile çıkan oyuncuların ellerinde ki pankartta mesaj netti. ''Rahat uyu çubuklu bize emanet!''

Hiç yorum yok: