20 Ocak 2012 Cuma

Sow Time!

Kezman, Guiza facialarından sonra Niang'la oh çeken Fenerbahçe taraftarının sevinci çok uzun soluklu  olmadı ve Bienvenu kursağımızda kaldı bu sezon. Bir de üstüne 'Genç Semih' neden kulübede kaldığını kanıtlar bir performans sergileyince Fenerbahçe sezonun ilk yarısını kuraklık içinde geçirdi. Sorunu kökten çözmek isteyen Aykut Kocaman takımı 4-5 sene götürecek bir forvet alacaklarını söyledi. Ancak şike soruşturması kafaları karıştırıyor, ülkeye gelecek oyuncuları ikna etme işini zorlaştırıyordu.

Ve sonunda bomba patladı ve Lille'in yıldızı Moussa Sow ikna edildi. Fenerbahçe taraftarları transfer haberinden sonra sosyal medyada çostu. Ne de olsa geçen sezon 25 gol atan bir oyuncu transfer edilmişti. Artık Sow zamanıydı!

Ben 'Sow zamanı' demek için biraz bekleyecem zira hafızamı tazelediğim de Euro 2008'den sonra alınan Guiza gelirken söylenenler ve düşündüklerim hala aklımda. Bir önce ki sezon Avrupa'nın en büyük liglerinden İspanya'da 27 gol atarak(penaltısız) gol kralı olan, milli takımda Torres'in yedeği olan adamı 'okçu'yu almıştık. Maliyet büyüktü ama önemli değildi ne de olsa bu adam bizi hem ligde hem Avrupa'da uçuracak oklarını rakiplerin kalbine saplayacaktı derken! Sonra rüyadan uyandık ve genç Semih'e sarıldık, taa ki Niang transferine kadar.

Şimdi Sow transferi sonrası aynı senaryo oynanıyor. Geçen sezon Fransa'yı şampiyon tamamlayan takımın gol kralını getiriyoruz. Üstüne bir de takımda ki forvet eksikliği de bas bas bağırırken Sow bizim için ilaç olacak, leblebi gibi gol atacak diyoruz. Tamam belki de ben abartıyorum, kötü düşünüyorum ama düşünülmeyecek gibi de değil hani. Sow'u 25 gol attığı geçen sezon dışındaki istatistiklerine bakalım kuşkularıma hak vereceksiniz.

2006 yılında Rennes'in genç takımından A takıma yükselen Sow 3 sezon boyunca yedekten gelerek 82 maçta 12 gole imzasını koyuyor. Senagalli oyuncunun dikkatleri üzerine topladığı sezonsa Sedan'a kiralık gittiği dönem oluyor. Burda 30 maça çıkan Sow 6 gol atıyor ancak oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çekmeye başlıyor ve ardından Lille'in yolunu tutuyor. İlk sezonunda da 25 gol atıp gol kralı oluyor. Buraya kadar her şey güzel ancak Sow'un etkili oynadığı ve çift haneli rakamlarda gol atabildiği tek sezon geçen sezon. İşte burası da melül bakışlı Guiza'yı anımsamama sebep oluyor..!





Şimdiye kadar ikna olmamış olabilirsiniz. O zaman bir de şöyle anlatıyım. Guiza'nın İspanya'da gol kralı olduğu sezon takımı Mallorca ligi 7. sırada bitirip Avrupa Kupaları bileti alırken 69 golle ligin en çok gol atan 4. takımı olmuştu. Şu anda yıllar sonra Almanya'da zirveyi zorlayan Mönchengladbach'ın Marco Reus ile beraber yıldızı Arango o takımdaydı ve bu adam Guiza'yı gol kralı yapan adamdı. Bunu niye anlattığımı hemen söyleyeyim. Sow önceki sezonların aksine 25 gol atarken o takımda da Hazard vardı! Diğerlerini söylemiyorum bile..

Ya ne alakası var saçmalıyorsun diyebilirsiniz, adamın Trabzon maçında oynadığı futbolu gördük 'kara mamba' gibiydi de diyebilirsiniz. O senin kuruntun kardeşim, leblebi gibi gol atacak bu adam senaryo yazmışsın da dersiniz belki vesselam Güiza'dan canı yanmış, sokağa attığımız 25 milyon euro'nun karşılığında yönünü şaşırmış okların kurbanı olmuş bir taraftar olarak
sadece biraz şüpheciyim. Umarım haklı çıkan ben olmam ve hep beraber Sow zamanını izleriz ve Guiza'yı tarihe gömeriz.



Her şey bir yana Guiza'yı bile aradığımız şu günlerde Sow ilaç olacaktır bize. Ortalığı kasıp kavurur mu bilmem ama en azından forvetsiz oynamaktan kurtaracağı kesin. Oyun tarzı ligimize uygun Baros'un afrikalı versiyonu diyebilirim. En büyük handikapsa Afrika Kupası olacak zira eğer Senegal en azından yarı final görürse, ki bu sürpriz olmaz, takımla ilk maçına 27. haftada çıkabilecek.

Aykut Kocaman'ın böyle bir tercih yapmış olması iki ihtimali aklıma getiriyor. Birincisi yeni bir forvet transferi daha yapılma ihtimali(spor basınının haberleri de bu yönde), ikincisi ise Kocaman'ın play-off'a güvenmesi. Zaten geçen hafta yaptığı açıklamada niyetimiz alınacak oyuncuları play-off'a hazırlamak demişti. Ben birinci ihtimali tercih ederim çünkü Fenerbahçe son maçında Manisa kalesine 30 şut yollamasına rağmen maçı son saniye golüyle kazanırken gol de rakip oyuncudan gelmişti!

İşin özü ne kadar şüpheci yaklaşsam da dananın kuyruğunun kopacağı play-off'ta gerçek bir forvet sahibi olacağımızdan dolayı mutluyum. Bu kadar kısır bir sezon geçirirken üstelik Semih'de bitikleri oynarken kim gelirse gelsin Tsubasa etkisi yaratacaktır!

Hiç yorum yok: