13 Haziran 2012 Çarşamba

Marioslav Klomez!


Alman Sport Bild Gazetesi Euro 2012'de Almanya'nın iki forveti Miroslav Klose ve Mario Gomez'i birleştirip ortaya Klomez'i çıkarmış. Joachim Löw Portekiz karşısında Gomez'e şans vermiş Klose'yi ise yedek soyundurmuştu. Bu akşam Hollanda karşısında sahada hangisi yer alacak belirsiz ancak hafta içinde sürekli olarak Gomez eleştirildi ve Klose'nin 11'de başlaması gerektiği yorumları yapıldı.

En ağır eleştiri ise Türk asıllı Alman Mehmet Scholl'dan geldi. Mario'nun eskisi kadar defansa yardım etmediğini, rakip savunma oyuncularını zorlayamadığını ve hücumda da arkadaşlarıyla uyumlu olmadığını söylemiş. Pekte haksız sayılmaz aslında. Gomez gerçekten büyük bir oyuncu ve onun tarzının son temsilcilerinden. Klose Almanya'nın oyun yapısına daha uygun çünkü Podolski ve Mesut Özil ile beraber küçük üçgenler kurma konusunda başarılı veya sağ tarafta Müller'i dahil edip gole daha çabuk gidebildiklerini söyleyebiliriz. Portekiz maçında Podolski'nin tek başına yapmaya çalıştıklarını ve Müller'in arkadan ve Gomez'den destek alamadığı için sağ kulvarda gezindiğini aklınıza getirirseniz demek istediğim daha kolay anlaşılacaktır.

Bu akşam sahada hangisi yer alacak belli değil ancak Gomez sanki yine bir adım önde. Hollanda'nın sahaya çıkacağı 11'de maçın kaderini etkileyecek elbette. Danimarka maçında Robin Van Persie ve Huntelaar arasındaki seçim tartışılmıştı. Bert Van Marwijk bu sefer ikisini de aynı anda sahaya sürmeyi planlıyor dedikoduları var. Eğer Van Persie sağa geçer bu durumda Robben'de solda yer alırsa hücumda oturmuş düzen bozulacaktır. İkisinden birini seçip Afellay'ın yerine Kuyt veya Van Der Vaart tercihi bence daha mantıklı.

Kadroları öğrenmemize biraz daha zaman var. Bugün iki teknik adamın sahaya çıkaracağı 11'ler maçında grubunda kaderini belirleyecek. Bakalım bu kaderi çizecek adamlar kimler olacak.

Hiç yorum yok: