2 Temmuz 2012 Pazartesi

Azmin ve Başarının İsmi; Meyers – Bailey Leonard Kardeşler

Portland’a yeni bir oyuncu dahil edildiğinde biz Portland taraftarları ilk yaptığımız şey ; Youtube’tan attığı sayılar veya yaptığı güzel hareketleri izleriz veya Twitter’da aktif isek, o oyuncu hakkında arkadaşlarımız ile fikir beyanında bulunuruz. Fakat bu etkinlikler, sadece o oyuncu hakkında küçük ve gereksiz bilgileri öğreniriz. Bizler sadece sahada yaptığı veya yapmasını istediğim konular üzeridne yoğunlaşırız. Oysa gerçek hayat hikayelerini her zaman 2. planda tutar veya hiç haberdar olmayız.
Örneği Portland’ın yıldızı LaMarcus Aldridge’te olduğu gibi. LaMarcus’un annesinin meme kanseri olduğunu öğrendiğimizde, bütün Portland taraftarlarının üzüntüsü Rose Garden’ı sarmıştı ve Portland taraftarı o kötü gününde LaMarcus’a her zaman destek verdi ve moral bulması için sürekli yanında bulundu.
Ve şimdi de takıma yeni dahil olan ve bu sezon NBA Draft’ında 11. pickten Portland’a draft olan Meyers Leonard’ın hayat hikayesi… 6 yaşında babasını kaybetti. Annesi ile erkek kardeşi Bailey ile uzun süre bir motelde elektrik ve su olmadan günlerce yaşamak zorunda kaldılar. Babasının ölümü, hayatının bir anda içinden çıkılmaz girdaba sokmuştu. Erkek kardeşi Bailey ile iki koca erkek yüreği ile annesini koruyacaklardı. Fakat o günler Leonard familyası adına oldukça zor geçti. Yaşadıkları bu zor günler, iki erkek kardeş arasında inanılmaz bir bağ oluşturdu.
Michigan Wolverines oynarken 2 Mart 2012 tarihinde bir maçta yaptığı ; 18 sayı, 6-11 şut isabeti, 6-8 serbest atış ve 9 ribaund ortamaları ile bütün gözleri üzerine çekmeyi başardı. Belki de hayatının dönüm noktası da burası oldu. Portland’a draft olmasa elbetteki başka bir takıma gidecekti fakat bu hayat hikayesi ve kardeşi Bailey ile aralarında bağ, Portland taraftarlarının Meyers Leonard’ı kısa sürede sevmesi için yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok: