1 Temmuz 2012 Pazar

Xavi: Sıkıcıyız ama kazanıyoruz!!

2008'de Avrupa'nın ve ardından 2010'da Dünya'nın en büyüğü olan pas manyağı İspanya'nın şefi Xavi 2012'yi de kazanmalarına bir maç kala basına bir çoğumuzun aklından geçenleri söyleyip bizlerin duygularına tercüman oldu!


Son maçta oyundan alınmasının üzerinden sorulan soruyu ''32 yaşındayım ancak buna rağmen kendimi çok iyi hissediyorum'' diye cevaplayan Barcelona'lı oyuncu milli takım forması altında son finalin mi şeklindeki soruyu ise "Bu son turnuvam mı olur onu bilmiyorum ama kendimi çok iyi hissediyorum ve şu an için düşündüğüm tek şey takımımın final maçını kazanması." diyerek cevapladı.


İtalyanların oyun sistemini değiştirdiğini ver artık ''asma kilit'' yöntemini uygulamadıklarını söyleyen Xavi bu maçın anahtarının topa sahip olmak olduğunu ve iki takımında bunun için mücadele edeceğini açıkladı. İspanya'nın sürekli  pas yapan ve sıkıcı bir oyun oynayan bir takım şeklinde değerlendirilmesine de cevap veren maestro, "Sıkıcı olduğumuzu varsayalım. Ama kazanıyoruz. Bu bizim için harika bir şey. Biz bundan sıkılmıyoruz. Kendi tarzımızda oynamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.


İspanya pas oyununu sürdürebildiği müddetçe fizik gücüne pek fazla ihtiyacçları olmayacak ve bu da demek oluyor ki Xavi rahatlıkla 2014 Dünya Kupasında da sahne alabilir. Ancak o zamana kadar iki yıllık bir süreç var ve bu dönemde İspanyol futbolunda neler olur tahmin etmek güç. Hele ki milli takımın oyunun temelini oluşturan Barcelona'nın yeni sezona yeni teknik direktörle başlayacağını düşünürsek!
Kaynak: Goal.com

Hiç yorum yok: