4 Temmuz 2012 Çarşamba

Euro 2012'de Maçın Adamları

Euro 2012 İspanya'nın şampiyonluğu ile noktalanınca en değerli oyuncunun da Boğalar'ın kadrosundan seçilmesi kaçınılmazdı elbette ve o isim Andres İniesta oldu. Turnuva boyunca gol atamayan ve tek asist yapan oyuncunun en iyi seçilmesinin sebebi istatistiklere yansımasa da takıma adına etkili oyunu olarak gösterilmiş. Ayrıca finali kazanan İtalya olsa bu ödül Pirlo'ya gidecekmiş. Hatta İtalya farklı kaybetmese ödül yine gök mavi formalı Pirlo'nun olabilirmiş. Xavi neden kazanamadı diyenlere ise cevap hazır o zaten daha önce kazanmıştı!


Turnuvanın en iyileri ise şöyle:


Kaleciler: Gianluigi Buffon (İtalya), Iker Casillas (İspanya), Manuel Neuer (Almanya)
Savunma: Gerard Pique (İspanya), Fabio Coentrao (Portekiz), Philipp Lahm (Almanya), Pepe (Portekiz), Sergio Ramos (İspanya), Jordi Alba (İspanya)
Orta Saha: Daniele De Rossi (İtalya), Steven Gerrard (İngiltere), Xavi (İspanya), Andres Iniesta (İspanya), Sami Khedira (Almanya), Sergio Busquets (İspanya), Mesut Özil (Almanya, Andrea Pirlo (İtalya), Xabi Alonso (İspanya)
Forvetler: Mario Balotelli (İtalya), Cesc Fabregas (İspanya), Cristiano Ronaldo (Portekiz), Zlatan Ibrahimovic (İsveç), David Silva (İspanya)


Ayrıca finale kadar oynanan maçlarda maçın ismi seçilen isimlerde şu fotoda mevcut!

Hiç yorum yok: