9 Ağustos 2012 Perşembe

Olimpiyatın 6. Halkası

Olimpiyatların simgesi bu 5 halkanın neden kullanıldığını çoğumuz bilmiyoruzdur. İlk kez 1920 yılında bu simge günümüzde vazgeçilmez hale geldi ve olimpiyatlar var oldukça simgesi de var olacaktır.

5 halkanın her biri Dünya üzerindeki 5 kıtayı temsil ediyor. Malumunuz bize 7 kıta olduğu öğretilir hep. Bunlardan Antartika baştan kaybediyor diğer eksik ise Amerika zira Güney ve Kuzey olarak ayrı ayrı değil bütün olarak değerlendirilmiş. Halkaların renkleri de tesadüf değil hepsi kıtasının rengini temsil ediyor. Mavi halka Avrupa'nın. Rengin neden olduğunu bilmiyorum ama siyah olan Afrika'nın. Bunu anlamak zor değil mesela. Kırmızı ise Amerika'nın bu da kızıl dereliler yüzünden olabilir mi? Sarı ise Asya'nın. Haritalarda da sarı olarak görürüz. Yeşil ise Avustralya'nın. Çöller büyük yer kaplasa da yeşillikleri de meşhur bu kıtanın. Renkler bu şekilde ama seçilme sebepleri tamamen benim uydurmam ya da tahminim diyelim.

Son olarak gelelim 6. halkaya. Dünya'nın uydusu ay bende sizin parçanızım der gibi sanki bu karede. Karenin güzelliğini ancak bu söz anlatır herhalde...

Hiç yorum yok: