7 Ağustos 2012 Salı

Tozlu Raflardan #10 | Steven Gerrard

Tozlu Raflardan'ın 10. bölümü için on numara bir adam seçtim: Steven Gerrard! Liverpool'da, Anfield Road'ta şimdiden efsane olmuş bu adamın gençlik ve çocukluk yıllarına foto kareleri ile göz atalım, aralarda da küçük bilgiler vererek onun bilinmeyen yönlerini ortaya koyalım.
Bu fotoğraf gerçekten harika. Üstüne tıklayıp büyütün ve öyle bakın efsanelere! Şöyle bir bakışta çoğunu tanımanız mümkün isimleri söyleyecek olursak: Michael Owen, Jamie Carragher, David Thompson, Steven Gerrard, Dominic Matteo ve büyük golcü Robbie Fowler! Az daha Steve McManeman'ı unutuyorduk ama son anda fark ettim. Fotoğrafı Gerrard'ın nasıl bir akedemiden yetiştiğini anlamanız için koydum. Gerçekten harikalar değil mi? Ama tek bir sorun var: Bir türlü gelmeyen şampiyonluk...
Gerrard deyince aklımıza mesafe tanımadan kaleye gönderdiği füzeler gelir. Bu yeteneği elbette doğuştan olabilir ancak altyapıda eğitim veren Stev Heighway'in söylediklerinin de payı tartışılmaz. “Kafanı dik tut. Gücünü topa ver. Doğru teması kur. Köşeyi gör.”  Şimdi Gerrard'ın gollerini canlandırın kafanızda bunu kelime kelime okuyarak. Tamamen aynısını yapıyor değil mi? 
Gazete 1992 yılına ait muhtemelen zira Steven 12 yaşında imiş. Onun için geleceğin yıldızı deniliyor daha o dönemden gazetelere çıkmaya başlamış. Bu adamın kırmızı formayı ilk defa 7 yaşında giymeye başladığını unutmayın. Şu ana kadar A takım kariyeri yaklaşık 14 yıl ve bunun üstüne 11 yılda altyapıda oynamış. Bizim okula başladığımız çağlarda o kapıdan içeriye girmiş ve bir daha çıkamamış. Eh şimdi neden bu kadar bağla olduğunu anlamışsınızdır sanırım. 23 yaşında kaptanlık pazubandını taktı ve bu yıl 10. yılını dolduracak.  Totti Roma için ne ise, Buffon veya Del Piero Juventus için ne ise Gerrard onlardan çok daha fazlası Liverpool için. Bir kaç kez ayrılmayı aklının ucundan geçirdi belki ama sonra kim olduğunu hatırladı, kulüp için ne ifade ettiğini ve o dumanlı hava dağılıverdi.
Kupaları kazanmaya başladığında daha küçüktü ve yanında o bücür adamla Merseyside Red'in, Anfield'ın taptığı Owen'la daha altyapıdan kader birliği yapmıştı. Ta ki Michael'ın Real Madrid'e gidişine kadar. Daha sonra baş düşman Manchester United'a da gidince Owen artık efsane listesinden çıktı. Gerrard onsuz devam etti yoluna ve toplamadık kupa bırakmadı. Tabii Liverpool'un yıllardır hasret oldukları Premier Lig şampiyonluğu!  Bir Arsenal taraftarı olarak kalan 3 belki 4 senesinde eksik olan parçayı da tamamlasın isterim koleksiyonunda. Bu altın kariyer onun ellerinde EPL kupası ile bu bölüm de başka bir efsane ile beraber İstanbul'da verdiği pozla bitsin...

Hiç yorum yok: