8 Ekim 2012 Pazartesi

Fenerbahçe Dirildi, Beşiktaş'ın Rüzgarı Söndü | FB 3-0 BJK

Alex krizinden çıkmak için en güçlü adımı atmak isteyen Fenerbahçe ile arkasındaki rüzgarı yavaş yavaş kaybetmeye başlayan Beşiktaş'ın maçı vardı bu akşam. İki takım içinde 3 puandan fazlasıydı galibiyetin bedeli. Kazanmaya daha çok ihtiyacı olan takım kazandı ve kazandıran da kalite oldu!

Fenerbahçe Borussia Park'ta kaldığı yerden devam etti bu maçta. Zaten o maçta sakat olduğu için oynamayan Yobo dışında aynı 11 sahada yer aldı. Maçın başında Fenerbahçe rakibi önde karşılamaya çalıştı ama orta sahada Necip ve Veli bunu engelledi. Çokta istediği gibi başlamamasına rağmen 13. dakikada Sow ile gelen gol hem takımı rahatlattı hem de tribünlerin ilerleyen dakikalarda gelecek tepkisini engelledi. Golden sonra etkili olan sahada  istediklerini daha çok yapabilen takım Beşiktaş'tı ama Fenerbahçe'de bunu istedi biraz. Gökhan Gönül'ün golü ile maç orada bitti aslında. Gelmek isteyen ama gücü ve kalitesi yetmeyen Beşiktaş bu golden sonra pes etti ve devre arasına girildi.

Samed Hoca, Holosko hamlesi ile takımı yeniden uyandırmak istedi ve takım biraz kıpırdandı derken mücadelesi ile belki en iyilerden olan Veli çift sarı karttan atılınca ve ardından gelen golle bitse de gitsek moduna büründü siyah beyaz formalılar adına. Fenerbahçe ise skoru buldu rakip eksik hadi hızlı hücum varyasyonları çalışalım dedi ve eline yüzüne bulaştırdı. Kanattan akın etmeye çalışırken -özellikle Krasic'ten sonra- 3 kişi aynı yerlere koşuyu  yaptı. Oyunu kendi kendilerine sıkıştırdılar ve beceriksiz bir görüntü çizildi. Takımın bunları yapamadığını biliyorduk ama sorun başlayamamaktı. Şimdi topla kaleye kadar geliyoruz ama bu seferde kimin nerede duracağı belli değil, kafalar karışık..

Fenerbahçe bir haftada iki kader maçı kazandı ve morallendi ancak ortada iyi oyun olmadığı halen bir gerçek. En azından takım Kocaman'ın istediklerini uygulamaya başladı ama henüz seviye düşük. Bu maçı kazanmalarının tek sebebi kaliteydi demek haksızlık olur ama  bugün kalite kazandı. Unutmadan son bir not olarak ekleyelim. Fenerbahçe artık önde basıyor ya da bunu yapmasa bile önde alan kapatıyor. Basmak için yeterli kondisyon yok bu bir gerçek ama en azından önde karşılamakta şimdilik yeterli... 

Hiç yorum yok: