8 Ekim 2012 Pazartesi

Kocaman'ın Koşan Takımı!

Aykut Kocaman katıldığı programda avrupa ile aramızdaki en büyük fark koşu mesafeleri demişti. İki maçtır kafasındaki plan işliyor zira M'Gladbach maçında takım totalde 120 km koştu bu maçtada ona yakın. Foto ilk yarının istatistiklerini yansıtıyor. (ikinci yarı bitse de gitsek olduğu için pek önemli değil.) Grafiğe bakılırsa ilk yarıda 5 kilometreyi geçen 5 oyuncuda orta saha ve hücum oyuncusu. Kocaman'ın istediği önde baskı ve önde karşılama isteğinin göstergesi bu. Takım böyle devam ederse Fenerbahçe adına çok şeyler değişecek. Çok şey yazmaya gerek yok grafik çok şey anlatıyor zaten..

Edit***
Maç sonu total koşu mesafelerinde ilk 5te de Fenerbahçe'li oyuncular yer almış. Meireles zaten geldiği günden beri EPL temposunda devam ediyor. Caner ise iki maçtır sadece kanat oyuncusu değil de ortaya da giren yapısı ile daha faydalı olmaya başladı. Maç ikinci yarı kıran kırana geçse bu mesafelerin daha da uzayacağına eminim..
Beşiktaş'da oyuncuların koştuğu mesafeler ise bu. Olcay takımın en çok koşan oyuncusu ama etkinliği tartışılır. Özellikle ilk yarı Uğur soldan sürekli zorlarken Olcay ortaya gömülü kaldı. Holosko ise ikinci yarının başında oyuna dahil olup 5523 metre koşmuş. Samed hoca daha cesur olsa ilk yarıda Beşiktaş'ın etkili olduğu o dakikalarda Holosko fark yaratabilirdi sanki..
Fenerbahçe'de 6 oyuncu 10 kmyi geçmiş. İki maçtır sahada fark yaratan Cristian biraz daha gayretli olsa maçlar Fenerbahçe adına çok daha kolay geçebilir..
Şu grafiğe bakarak söylemek istediğim şey topla oynama süreleri. Fenerbahçe toplamda 28 dakika topla oynamış. Geçenlerde ''Abi Stoch sadece 1 dakika topla oynamış. Yazık ya gönderin bu adamı'' tarzı bir soru gelmişti. Biz zannediyoruz ki 90 dakika top oyunda ve oyuncular 15er dakika falan oynuyor.. 28 dakikayı bölersen oyuncu başına 2,5 dakika falan düşüyor. Stoch için 1 dakika az değil. Önemli olan o bir dakikada ve top başkalarındayken yaptığı şeyler... Diğer bir konu pas meselesi. Fenerbahçe 480 pas yapmış. Bu anadolu maçlarında daha yükseğe çıkacaktır. Geride kalan iki maç Fenerbahçe'nin geleceği adına olumlu sinyaller veriyor ama sorun zaten içerde değil artık dışardaki etkenlerde! Bakalım bu hafta nelerle mücadele edecek takım bekleyip görelim.

Hiç yorum yok: