8 Ekim 2012 Pazartesi

El Clasico 2012-13 #3 | Klasiğin Tadı Kalmadı

Sıktı artık Clasicolar bizi. Eskisi gibi twitterda ortalığı yıkmıyoruz mesela ya da Fenerbahçe, Galatasaray maç yapmış gibi tuttuğumuz takım üzerinden diğerine sallamıyoruz. Koreografiler bile sıktı Camp Nou'da. Öyle ki onlar bu işi şov olmaktan çıkarıp tamamen siyasete alet etme derdine düştüler. Mourinho artık korkarak gitmiyor stada. Geçen yıl kazanılan şampiyonluk tadını tuzunu kaçırdı amaçsız bıraktı taraftarları.  Ya da biz buradan böyle görmeye başladık. Sıkmasının diğer bir tarafı da kahramanların hep aynı olması. Messi'ye şaşırmıyoruz bile artık, yok artık demiyoruz. Frikiği atınca değil Casillas kurtarınca şaşıracaz öyle bir duruma geldik. (Burada Messi'yi yüceltmedim, İker düşünsün!) Kısacası ekstra bir şey yoktu maçta.

Biz Fenerbahçe-Galatasaray maçını sadece sonuç için beklemiyoruz. Ya da River-Boca maçları falan. Atmosfer önemli, açılacak pankartlar, yapılacak tezahüratlar hatta çıkacak olaylar. Clasico'da taraftar yok ki artık! Turistik geziye döndü maçlar. Dünyanın dört bir tarafından gelen seyirciler oturup çok tutulan bir vizyon film serisinin 5. bölümünü izler gibi! Derbi bu değil ya da kelime manasına takılacaksanız büyük maç bu değil. Ruhunu kaybetti El Clascio artık zira kendileri için değil para kazandırmak için oynuyorlar. Arenada sahibini mutlu etmek isteyen gladyatörler gibi!..

Maç hakkında bir kaç kelam edecek olursak yarısından fazlası Messi ve Ronaldo için olur. Zira karşılaşma onların düellosu şeklinde geçti. Maçta sürpriz olan Tito'nun savunma tercihleri oldu. Puyol ve Pique'nin yokluğunda savunma ikilisini Adriano ve Mascherano kurdu. Song'un oynaması Barça adına büyük sorun yaratır diyordum ama Adriano çok daha uçuk bir tercih oldu. Bunun ceremesini de özellikle Ronaldo'nun ikinci golünde görmüş olduk. Mesut savunma arkasına Ronaldo'yu kaçırdı ve gol geldi. Maç hakkında çok şey söyleyesim yok zira harbiden sıkıldım bu maçlardan.

2-2 iki tarafında kabul edeceği bir skor oldu şu ortamda. İkinci yarıdaki maç çok daha heyecanlı olacaktır zira ligin başında pek ilgi çekmedi iki takım adına da.

El Clasico 2012-13 #1 | Barcelona 3-2 Real Madrid
El Clasico 2012-13 #2 | Real Madrid 3-1 Barcelona

Hiç yorum yok: