24 Ağustos 2012 Cuma

El Clasico 2012-13 #1

Son iki yılda El Clasico bildiğin klasik halini aldı. Kimin nasıl oynayacağı hangi takımının nasıl gol atacağı hatta spikerlerin Barcelona taraftarı olduğu eleştirisi bile... Bu sezon maç biraz daha  temposuz başladı diğerlerine oranla. Real Madrid savunmasında Messi Katili Pepe'nin yokluğu daha ilk çeyrekte hissedildi. Cesur kararları ve kolay çıkardığı kartlarıyla  meşhur hakem Clos Gomez kendisi gibi  olsa ilk yarım saatte atılabilirdi Raul Albiol... Morinho ilk yarıda bol bol not alırken Real'in savunmasında ki eksikleri yazdı herhalde. Zira Albiol'un yetersizliği, sağ tarafta Arbeloa'nın maksimumu ile oynamasına rağmen Real kalitesine çıkamaması gün gibi ortadaydı. Ayrıca 30 milyon verilen Coentrao'nun da işin savunma kısmında çok becerikli olamadığını gördük. İşin Real açısından ilk yarı özeti savunmada tek sağlam duran adamın asıl mevki sağ bek olan ve sonradan stopere devşirilen Sergio Ramos olmasıydı.. Barcelona açısından ilk yarıda geçen sezonlara göre değişen tek şey pas yaparken ki temponun olmaması ve oyuncuların sık sık kaleyi yoklamasıydı. Daha önce topla kaleye girene kadar şut atmayan Katalanlar bu maçta bu huyundan vazgeçmiş gibiydi.
Real Madrid ikinci yarıya da düşük tempoda sadece savunma fikriyle başladı. Barcelona ise topu dolaştırıyordu ama kaleye gidecek gücü yoktu sanki. Ronaldo'nun sürpriz golü maçı bir anda tersine çevirdi. Golle birlikte gözlerini 55 dakikalık uykudan açan Barcelona anında cevap verdi ve maç farklı bir noktaya geldi. Golün ofsayt olduğunu hepimiz gördük ancak  hakem göremedi. Mourinho'da basın toplantısında yan hakeme salladı. Zaten sallamasa şaşırırdık ya neyse.. Kalan yarım saatte son bir kaç yılda izlediğimiz klasik senaryo geri döndü. Barcelona bir anda skoru 3-1'e getirip 4. için giderken Casillas'ı geçemedi ve dönen topta Valdes neden en iyi kaleciler arasında sayılmadığını gösterecek bir hata yaparak skoru ilan etti.

Mourinho yeni rakibine ilk maçta boyun eğdi ve evindeki maçı beklemeye başladı. Ahım şahım bir maç olmadı bu konuda hem fikiriz sanırım ama sezon başında daha fazlasını beklemekte hata olurdu. Şimdi bir hafta sonraki maçı bekliyoruz. El Clasico sezonunu daha yeni açtık. Önümüzde en az 3 belki de 56 El Clasico daha var. Oturup keyfini çıkarmaya devam edelim.

Hiç yorum yok: