24 Ağustos 2012 Cuma

50. Bundesliga Start Alıyor!

Avrupa'nın en iyi beş ligini sayarken Almanya'yı hep Fransa Lig 1 ile beraber son ikiye koyardık ama son bir kaç yılda işler değişti. Şu anda en iyi 3. lig olarak gösteriliyor ama bir çoklarına göre Barcelona ve Real Madrid hegemonyasında geçen La Liga'dan da daha önde Bundesliga. Zaten yakaladıkları çıkışla CL'ye 4 takım gönderme kontejyanını da Serie A'dan devraldılar.

Bundesliga neden seyredilir?
Önce mükemmel tv yayıncılığı nasıl yapılır bunu görmek için izlenir Bundesliga. Dünya üzerinde onlardan daha iyi yayıncılık yapan bence yok. Bizim şu ana kadar bir kez kullandığımız örümcek kamerayı adamlar nerdeyse 3. lig maçlarında kullanmaya başlayacak.
Boş statlar görme şansınız yok ve her maç tribünler dolu, çoşkulu olacaktır. Ayrıca stadyumların hiç biri yıkık dökük değil!
Her maçta heyecan yaşamak için izlenilir. Gol ortalaması yüksek ancak gol olmazsa bile bol bol pozisyon olacaktır. Kolay kolay bir maçtan sıkılma şansınız yok. Ayrıca bir birbirine yakın bir çok takımın mücadelesi demek Bundesliga.
Bayern ve Dortmund son bir kaç yılda öne çıktı belki ama Bremen, Schalke, Leverkusen gibi hatta bu yıl yatırımlarını artıran Hoffenheim gibi ortalamanın üzerinde takımları izlemek için izlenir. Ribery için, Gotze için Reus için izlenir. 

Daha bir çok sebep sayılabilir ama sonuç değişmez Bundesliga izlenir ağa! 50. sezon start alırken bir kaç bilgiye ulaşmak için Bild'in yayınladığı istatistikleri çeviren Borges Blog'un şu postunu tavsiye ederim!

Hiç yorum yok: