22 Ağustos 2012 Çarşamba

Kocaman'ın Hep Bir Açığı Var | Spartak 2-1 FB

Moskova'da ki maça daha iki gün varken yine aynı konuyu konuşmaya başlamıştı basın: Alex! Sahaya çıkan kadroda Alex yoktu ama sistemde değişen pek bir şey yoktu. Onun mevkisinde en az onun kadar savunma yapmayan Cristian yer  almıştı. Alex, Cristian'a göre daha iyi savunmacı bile değil hatta çünkü Alex zekası ile, doğru koşular yaparak pas kanallarını kapatabilir ama Cristian'ın tek yaptığı gölge markajıdır. Kısacası dün Alex'siz,ü Alex sistemi oynadı Fenerbahçe..

Aykut Kocaman, Spartak Moskova'yı ortada durdurmak istedi ve Topal- Selçuk-Topuz üçlüsü ile bunu başardı. Takımın savunma açığını buradan kapattı anca başlıkta da dediğim gibi hep bir açık var. Bu sefer de kanatlar fazlasıyla açık verdi. Solda Sow'un forma bulması arkasında ki Hasan Ali'ye zor anlar yaşattı. Orayı Caner ile kapatabilirdi ama bu sefer de takım hücumda açık verecekti. Kocaman dün sorunları biraz daha çözmüş gibiydi ancak hangi açığı kapatsa takımda sorunlar başka yerden patlak veriyor. Dün yine bunu saçma sapan yenilen iki golle gördük.

Fenerbahçe'nni en büyük sorunu orta sahası denir ancak bence bundan çok daha fazlası var. Hasan Ali sol bek için yeterli durmuyor bu görünen gerçek ama kimsenin pekte dikkat etmediği Gökhan Gönül gerçeği var. 3 sezon önce dünyanın en iyilerinden birisi dediğimiz bu adam şu anda sıradan bir oyuncu gibi. Dün sahada adını kaç kez duyduk bilmiyorum. Ne hücumda ne de savunmada ortalıkta yoktu. Yenilen ilk golde Gökhan ortayı rahatlıkla açtırırken diğer bir bek Hasan Ali ters kademeye giremedi. İkinci golde Gökhan anlamsız bir şekilde korner kullanan oyuncunun önüne baraj kurarken, alan savunmasında onun tutması gereken alandan Kombarov rahat bir vuruşla takımının ikinci golünü attı. Hasan Ali'nin kötü performansını bir şekilde anlar önündeki Sow'a falan bağlarım ama Gökhan'ın en ufak bahanesi yok. Artık kendine gelme zamanı geldi de geçiyor bile.

Aykut Kocaman dün takımın eksiklerini bir nebze kapattı ama takımın bitmek bilmeyen eksikleri kalemizde iki gole mal oldu. Alex'siz oynama fikrine karşı değilim ancak Alex'siz oynuyorsan aynı sistemde devam etme fikrine karşıyım. Kaptan sonradan girerek ne zaman iş yaptı ki bugüne kadar hatırlayan var mı? Alex 11de yoksa 18de de olmamalı. Bu çözülmesi çok zor bir teori değil. Rövanşta Alex muhtemelen 11de olacak ama bugün yaptığı açıklamalardan sonra ne olur bilemiyorum. Aykut Kocaman bu sezon ki sınavı da başarıyla atlatırsa taraftarın kafasındaki Alex hayranlığı Kocaman'a doğru kayabilir. Yok tam tersi olursa Alex hükümdarlığını ilan eder ve bir daha kimse kesemez. Bakalım bir hafta içinde oynanacak 2 maç bize neler gösterecek bekleyip görmek lazım.

Hiç yorum yok: