20 Ağustos 2012 Pazartesi

SB Elazığ 1-1 Fenerbahçe

Sezona yine puan kaybıyla start verdik. Maçı bayram dolayısıyle izleyemedim ancak daha sonra geniş şekilde izledim o yüzden uzun detaylı bir yazı olmayacak. Maça rotasyonla başlayacağımızı tahmin etmek güç değildi ancak yine 4-2-4 gibi sahaya dizilecek şekilde başlangıcı pek aklıma getirmemiştim. Bu sistemin tutmadığını daha önce Vaslui ile oynanan ilk maçta görmüştük ancak Kocaman sorunun önde ki dörtlü de değil orta sahadaki ikilide aramış gamsız Cristian'ın yerine Selçuk'u koyarak hücumda üretken olmayan ancak savunmada daha başarılı Topal-Selçuk ikilisi ile çıkmıştı. 

İkinci yarıda daha güçlendirip çıkar derken sağ beke topuzu koyarak , orta sahaya da Cristian'ı monte etti Kocaman. Daha sonra Krasic'i de sahaya sürüp 4-1-3-2 gibi bir düzene döndü. Bekler Caner ve Topuz'un orta saha menşe eli olduğunu düşünürsek bu taktik zaman zaman 2-3-3-2 gibi oldu. Tum'un golünden sonra takım bol pasla kaleye gitti ancak arada sırada şut atmak akıllarına pek gelmedi. Barcelona hastalığı gibiydi takımın durumu biraz. Takımda çok iyi şutlar çıkarabilecek bir çok isim olmasına rağmen topla kaleye girmek ister gibi bir halleri vardı.

Kuyt'ın attığı golde topun dışarı atılmaması mevzu baya fırtına kopardı. Haklılardı belkide, maçı izlemediğim için özetten bunu net anlayamadım ama pek şık bir durum oluşmadığı kesin. İngilizler bu kararı hakeme bırakarak çözdü. Bizde bunu uygulasak oyuncular büyük bir yükten kurtulur ancak bu seferde hakemler hedef haline gelir. Yeterince zor durumdalar bir de bu yük onlara ağır gelir. Bu konu nasıl çözüme kavuşacak bilmiyorum..

Son olarak Aykut Kocaman bu takımın rayına oturması için bir aya ihtiyacı olduğunu söyledi. Bazı çevreler bunu bir ay maç kazanamamak olarak algıladı ancak yanlış. Kötü oynayarak Vaslui maçlarında turu geçtik. Süper Kupa maçında kazanabilirdik. Bu maçta da biraz şans olsa 3 puanı cbe koyabilirdik. Aykut Hoca ve dolayısıyle Fenerbahçe büyük bir sınavdan geçiyor. Spartak Moskova maçları da bu sınavın en zor bölümü. Bu iki maç sonucu belirleyecek ve durum daha net önümüze gelecek. Bekleyip görmekten başka çaremiz yok ama bu takımın ideal düzeni bulunmalı. Zira takım çok değişti her ne kadar farkında olmasakta. Dün sahada olan savunma beşlisi geçen seneye oranla %80 farklıydı bunu gözden kaçırmamak lazım!

Hiç yorum yok: