20 Ağustos 2012 Pazartesi

Yine Kötü Başladık! | Arsenal 0-0 Sunderland


Arsenal'in sezon başlangıcı alışılmışın dışında değil. Geçen sezon uzun süre kötü sonuçlarla alt sıralarda yer alan Gunners daha sonra toparlamış ve ligi tepeye yakın bitirmişti. Bu sezonda parlak başlamadı. Transfer döneminde artık klasik haline gelen takımdan ayrılma istekleri silsilesi bu sene de önce RVP ile başladı ardından sürpriz şekilde Song ile devam etti. Sezona start verdiğimiz kadro şu şekildeydi:
Szczesny
Jenkinson-Mertesacker-Vermaelen-Gibbs
Diaby 
Arteta-Cazorla
Theo-Podolski-Gervinho
Arsene Wenger bu sezona daha farklı bir strateji ile başlamıştı aslında. Takım transferlerle güçlenmeye başlamış eksikler gideriliyordu. Santi Cazorla ile Nasri gibi bir jokerin eksikliği kapatılmış, Arteta Fabregas'ın yerini geçen yıl neredeyse doldurmuş, forvete Grioud, Poldi gibi hamleler gelmişti ama RVP ve Song'un ayrılığı işleri biraz karıştırdı. Bu maçta Song'un yerine 7-24 sakat Diaby başladı. RVP'nin yokluğunda Podolski ve Giroud'un formsuzluğu sıkıntı yarattı. 

Song'un yokluğunu Nuri ile doldurma planları var ama ben buna akıl erdiremiyorum bir türlü. Nuri Song'un yanına güzel bir adam olurdu ama yerine kesinlikle olmaz. Arteta, Cazorla, Ramsey hatta dönünce Wilshere orta alandaki ikili için ideal oyuncular ama Song'un yerine sadece Diaby var kadroda. M'Vila transferi hala masada ancak olup  olmayacağı belirsiz. Ayrıca savunma için Bendtner-Mexes takası da halen konuşuluyor. Bu iki transfer gerçekleşirse Gunners tekrar zirveye oynama şansını elde edebilir ancak olmazsa Chelsea ve Manchester'ın iki güçlü takımını geçmek hayalden öte değil. Ayrıca savunmanın bekleri içinde takviye hiç fena olmazdı ancak anlaşılan Wenger gençlere güveniyor. Eh ne geldiyse başımıza bundan geldi zaten...

Hiç yorum yok: