9 Ekim 2012 Salı

Rino Gattuso'nun Yolu

Milan'ın kabuk değiştirme politikasının kurbanlarından birisi oldu bu sezon Rino. Zaten son bir kaç sezonda hep ayrılacağı konuşuluyordu. 2008'de Bayern'in kapısından dönmüştü. İki yıl önce ise Leonardo gitmese Olympiakos'ta oynuyordum şu an demişti. Galliani ile hep tartıştılar, anlaşamadılar ama araları her şeye rağmen sağlamdı. Bir seferinde ''Ben yedek kalacak oyuncu  değilim. Oynamak için birisinin sakatlanmasını bekleyemem gidiyorum'' demişti. Galliani buna cevap olarak ''Burası otel değil, kafasına esen çıkışını yapıp gidemez. Kalacaksın.'' diye cevap vermişti. Bu yaz artık onun için Milan kariyeri bitmişti ve ayrıldı.

Fotoğraf 15 yıl öncesinden Glasgow Rangers günlerine ait Rino'nun. Bir gün mutlaka oraya dönecem demişti zira orada yarım kalan bir şeyler vardı onun adına. 19 yaşında Glasgow'a adım attığında Walter Smith ile çok iyi anlaşmış, onu ikinci babası olarak gördüğünü söylemişti ama bu beraberlikleri uzun sürmedi. Smith o sezon Everton'a geçince onun yerine gelen Dick Advocaat Gattuso'yu istemedi. Sıkıntılı bir adamdı zaten herkesle anlaşması kolay değildi.
Ertesi yıl İtalya'ya döndü bir yıl sonrada Milan'ın kapıları ona açıldı. Efsane diye anılabilecek kadronun en önemli parçalarından birisiydi. İtalyan futbolunun sokak dövüşü gibi geçtiği zamanlar tam da ona uygundu aslında.  Taraftar onu çok seviyordu özellikle de Curva Sud! Maldini veda ederken 901 maça çıkmış kaptanlarını yuhalarken tanımıştık onları. Büyük Kaptan onlar için paralı asker demişti ve bunu vedasında yuhalanarak ödedi. Onlar Maldini'yi pek sevmemişti belki ama Gattuso onlardan biriydi, belki de en önemlisiydi.

Milan'da oynarken bir gün mutlaka döneceğim dediği Rangers mali sebeplerden küme düşünce tekrar kavuşma hayali suya düştü. Rino 3. ligde oynamayı kabul edebilirdi belki ama Rangers'ın ona verecek parası yoktu. O da İsviçre'nin yolunu tuttu. Tüm Avrupayı şaşırtarak Sion'a imza attı. 34 yaşındaki Gattuso'nun yolu bir kez daha Glasgow'un mavi yakasıyla kesişir mi? Kim bilir belki de üzerinde forma ile değil takım elbise ile olur bir daha buluşma.

Hiç yorum yok: