10 Ağustos 2012 Cuma

07harfli Blog | Antalyaspor İncelemesi


2011-2012 sezonuna başlarken Antalyaspor futbol takımı olarak sezona en sorunsuz olarak başlayan takımların başında geliyordu. Transferlerini erken tamamlamış, şike ve teşvik iddianamelerinde adı hiçbir şekilde geçmemiş kulüp, şehir dışındaki stada rağmen iyi bir kombine satışı ile başlıyordu sezona. Ancak devre arası tek forvet Necati’nin gönderilmesinden sonra ardarda alınan mağlubiyetler sonucunda ligde Sivasspor’un Samsunspor’a karşı aldığı galibiyetle ligde kalan Antalyaspor hiç ummadığı bir şekilde bitiriyordu sezonu.
2012-2013 sezonuna başlarken Antalyaspor’da köklü değişikliklerin yapılması gerekiyordu. Sezon başlarken 4 yıldır Antalya’da görev alan Mehmet Özdilek yerine yeni bir hoca ile başlanması gerektiğini savunanlar bile vardı. Köklü değişiklik erken oldu ve 15 futbolcu ile yollar ayrıldı. Bu 15 kişilik grup içinde Ömer Çatkıç, Ali Turan, Sedat Ağçay, Doğa Kaya, Ali Zitouni ve Kerem Şeras dikkat çeken isimler. Bu futbolcuların kalması, kadro iskeleti açısından gerekli olabilirdi. 4 senedir aynı yönetim ve teknik ekip ile devam eden bir takımdan 15 kişinin gönderilmesi arasında ki tutarsızlık rahatsızlık veriyor. Bu 15 kişilik gruptan sonra Bank Asya ve bölge takımlarına genç futbolcuları kiralık gönderme devam etti. Bu gönderilen isimler genellikle yerinde olsa da Denizlispor’a kiralanan Hüseyin Atalay’ın Antalyaspor’da kalmasında yarar olurdu nazarımda.
Antalyaspor’a gelen futbolcular, Isaac Promise ve Lamina Diarra geçen sene eksik olduğumuz forvet hattını hareketlendirecek gibi duruyorlar. Diarra’nın Partizan’da oynarken yaşadığı sakatlık nüksetmediği sürece çok sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Hazırlık maçlarında izleyebildiğim kadarı ile bu ikili çapraz koşularda iyi anlaşacaklar gibi, Mehmet Özdilek bu sene 4-2-3-1 gibi bir taktik ile oynayacağımızı açıkladı. Bu da Tita’nın da bu kanatta değil de 10 numara görevinde oynayacağı anlamına geliyor. Genç yetenek Emrah Başsan’ın da kadroya daha da uyum sağlaması ile ileri uçta can yakabiliriz.
Defansa yapılan transferlerden de en dikkat çeken isimler Emre Güngör ile Hırvatistan Ligi Prva HNL’de mücadele eden Lucko’dan transfer edilen Zizic. Emre’yi zaten çoğunluk biliyordur. Zizic ise 1.93 boyunda bir futbolcu, ancak boyunca göre seri bir futbolcu. Bu yönde de rahat olabiliriz.
Antalyaspor sezona hazırlanırken şuana kadar Davraz ve Slovenya olmak üzere iki kamp dönemi yaşadı. Şuana kadar 7 hazırlık maçı yapan Antalyaspor, Davraz kampında sadece Konyaspor’a 2 – 1’lik skorla mağlup oldu. Şahsen ben Davraz’da oynanan maçları çok ciddiye almıyorum. Zira o maçlara takım sadece kondisyon antremanı yaparak çıkıyor ve 45’er dakika iki farklı takım sahada oluyor.
Hazırlık maçlarında en dikkat çekici sonuç Udinese’ye karşı 2-1 ile alınan galibiyeti idi. Udinese tam kadro ile çıkmasa da önemli futbolcuları görev alınıyordu. Nerden bakarsanız bu sene Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek bir takımı hazırlık karşılaşmasında da olsa yenmek başarı olarak sayılır. Slovenya’da oynanan karşılaşmalardan Orduspor ve Mersin İY önemli olanları idi. Bu iki maçta da Antalyaspor berabere kaldı.

Antalyaspor’da teknik kadrodan başka da önemli değişiklikler oldu. Antalyaspor iki senedir yolsuz stat Mardan’dan kurtuldu. Artık maçlarını Akdeniz Üniversitesi’nin yaptırmış olduğu mini olimpiyat stadında oynayacak.(Daha fazla fotoğrafa şuradan ulaşabilirsiniz) Ancak Antalyasporluların ve Antalya Halkının takımlarının şehir içine dönmesinden duyduğu sevinç kursaklarında kaldı. Zira 4 senedir başkan olan Hasan Akıncıoğlu ve yönetiminin belirlediği yüksek kombine bedeli yıllardır Antalyaspor’u takip eden kemik kitleyi takımdan uzaklaştırdı. Ulusal basına bildiri yayınlayan özellikle Maraton Tribün’e giden Antalyasporlular ile yönetimin arası iyiden iyiye açıldı. Şuanda kombine satışları iyi olarak gösterilse de, sadece Antalyasporlu olduğuna inandığım çoğu insan, kombine alabilecek maddi duruma sahip olsa bile kombine alma işini ertelemiş gözüküyor. Medikal Park sponsorluğundan dolayı taraftarını karşısına almış yönetimin, sezonun başlamasına 10 gün kala bu fiyatlarla aradaki uçurumu daha da açmasının, ileride Antalyaspor’a zarar vermesinden korkmuyor değilim.
Kişisel olarak yeni sezon tahminime gelecek olursak, takımı bir sefer canlı izledim. O da yukarıda önemsiz olarak görüyorum dediğim Davraz kampındaki Konyaspor maçıydı. Ondan dolayı net bir şey söylemek anlamsız ancak transfere, kulüp içindeki olumsuzluklara bakarsak ilk10’da yer alamayacağımızı tahmin ediyorum. Umarım yanılan ben olurum. 

Mehmet Küheylan

3 yorum:

Adsız dedi ki...

kodjo hakkında ne düşünüyorsunuz?

mustafa arslan dedi ki...

-Bunu yazının muhatabına sormak lazım. Umarım tekrar bakınca bilgisi varsa paylaşır ama bende kendi fikrimi söyleyim.

Bildiğim kadarıyla kiralık olarak geldi tutmazsa göndermesi zor olmaz. Kamerun Genç milli takımının formasını da giydiği söylendi. Sezonun sürpriz transferi olabilir belkide ama benim ki sadece tahmin..

küheylan dedi ki...

Kodjo, bizim değişimizle Xavier'i bir sefer Konyaspor hazırlık maçında izledim. O maçta bile oldukça hırsı gözüküyordu da, fizik olarak biraz daha gelişmesi gerekiyor.