2 Ekim 2012 Salı

Elveda KAPTAN; AZİZ olan daima KOCAMAN yüreğin olacaktır!



Tarih, hainlik yapanı er ya da geç hesaba çeker. Gün gelir öyle ya da böyle hesabını verdirtir. Tarih yalan söylemez, tarih aldatmaz, tarih gerçeklerin en yalın halidir. Tıpkı rakamlar gibi… Rakamlarda bizleri yanıltmaz… Bir takımın başarılı olup olmadığını; ya tarihi ya da rakamları –istatistikleri- gösterir.

Belki de bu yüzdendir Fenerbahçe taraftarının isyanı, haykırışı ve gözyaşları… 9 senelik koca bir emeğin, koca bir KAPTAN’ın yıkılışını sineye çekememesi bundandır belki… 9 senedir bel bağladığı ve her zaman, en zor anlarda akla gelen ilk ismi fütursuzca gönderebilecek kadar cesareti ve kudreti kendinde gören kişileredir bu isyanı… “Hiç kimse Fenerbahçe’nin üstünde değildir” sözüne nazire yaparmışçasına, sırf kendi – AZİZ(!) İMPATORLUĞUNU – devam ettirebilme adına, yüz binlerin gönlünde yer edinmiş bir figürü, simgeyi, bir EFSANEYİ gönderebilen “vefasızlaradır” isyanı…


Tarihin ve rakamların yalan söylemediği futbolda; “Takıma zarar veriyorsun artık…” gerekçesi ile KOVULAN BİR EFSANEDEN bahsediyoruz. Başarısızlıkları ve çaresizliklerinde “suçu, başkasına yıkma” psikoloji ile koca bir çınarı mahvetmeyi görev edinenlerden bahsediyoruz. Yıllar önce ‘efsane’ statüsünde bulunan şahıslara yapılan ‘kısmi zulümleri’ bugün aynı şekli ve organizesi ile bir başkasına yaşatan kişilerden bahsediyoruz… 



Alex de Souza… Fenerbahçe tarihindeki sayfalara adının EN ÜSTE SATIRLARA YAZILACAK olan isim… 10 numara… Kaptan ve EFSANE! 9 senede kırılmadık rekor bırakmayan ve RAKAMLARIN HER AÇIDAN TEYİD ETTİRDİĞİ muhteşem şahsiyet… Kişiliği, ailesi ve liderlik ruhu… Fenerbahçe ve Türk futbol tarihinde gelmiş geçmiş en başarılı yabancı futbolcu… Bu son cümle kişisel bir görüş değildir. “Rakamlar yalan söylemez…”

14 yıldan bu yana kulübün başında bulunan Aziz Yıldırım’ın, 9 senedir gollerine sevindiği ve kaptan dediği adamın, İMPARATORLUĞUNDA en kilit isimlerinden biri olan Aykut Kocaman ile “BİR EFSANE NASIL HİÇ EDİLİR”  emsalinin en güzel örneğini dünya futbol tarihine sunmuş bulunuyorlar. 3 Temmuz sürecinden sonra “Bizler kumpasa geldik, bizi kaosa sürüklüyorlar” diye her ortam ve mekânda, zedeledikleri Fenerbahçe markasının değerini tekrar yükseltmeye çalışan bu ikilinin, “TARİHİN EN BÜYÜK KUMPASINA” imza atmaları ciddi bir ironi timsali oldu.  

“Burada PATRON biziz! Burada her şey bizden sorulur” mantığı ile büyütmek istedikleri İMPARATORLUĞA engel olacak her etkeni takımdan göndermek isteyen Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman; önce Emre Belözoğlu’nu “Türkiye’den uzaklaşsın, kafasını dinlesin” bahanesi ile postaladılar. Ardından “Brezilyalı hegemonyasına son” parolası ile çıktıkları bu yolda ise ikinci büyük adımlarını Alex ile attılar.
Yazının en başından bu yana ısrarla deklare ettiğim husus; “Futbolda ‘Tarih ve Rakamlar’ yalan söylemez…”! Alex’in Fenerbahçe kariyeri boyunca takıma kattıkları, sayısız rekorları ortada… Takıma geldiği tarihten bu yana Christoph Daum, Zico ve Aragones’in ‘vazgeçilmezi’ olan Alex’in, ne hikmettir “Kendi sistemimizi kurmamız için Alex’siz oynamayı öğrenmeliyiz” sözünü geldiği günden bu yana hep tekrarlayan Aykut Kocaman’ın takımda görmek istemediği adam oluverdi.

Son olarak; Bu kaosun ve çıkmazın yaşanılmasının temel sebebi “takıma zarar verme” noktası ise ; Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman ve Alex De Souza isimlerini yan yana yazıp, takıma kattıklarını ve zararlarını alt altta sıraladığımızda “Takıma gerçek anlamda  zarar veren kim” gerçeğine çok rahat vakıf oluruz. Unutmayın; “Futbolda tarih ve rakamlar yalan söylemez…”

Büyük kaptana ise onu efsane yapan taraftarın da son sözü; AZİZ olan daima KOCAMAN yüreğin olacaktır! Sana bu kumpası kuranlara hesap sorulacaktır. Yüreğin, çubuklunun en derininde yer alacaktır. Sen, sen hep gül KAPTAN, hep!“

ALİ MAHMUD ÇELENK

Hiç yorum yok: