4 Ekim 2012 Perşembe

Topçular Kayıpsız: Arsenal 3-1 Olympiakos

Şampiyonlar Ligi'ni bu gece dönüşümlü yayından izledim. Her maçtan bir kaç dakika izleyip geçtik Sky Almanya'nın yayını ile. Gol oldukça kah Ukrayna'ya kah İngiltere'ye döndük ama maçlar bittikten sonra Arsenal maçını geniş özet halinde izledim. Zaten son zamanlarda en büyük totemim oldu Arsenal maçlarını izlememek zira benim izlemediğim her maçta Arsenal ya kazanıyor ya da kıl payı kaçırıyor.

Maça gelecek olursak Wenger maça son maçlarda olduğu gibi Gervinho'yu Messi modeli forvet olarak başlattı. Tek değişiklik yine sağ kanattaydı zira orada doğru adam bir türlü bulunabilmiş değil. Alex OX bu maçta formayı kapan isimdi. Defansta ise Alman Mertesacker kadroda yoktu. Sakatlığı olduğunu  tahmin ediyorum zira yedekler arasında bile olmaması başka türlü açıklanamaz, özellikle bu kadar formdayken. (Edit: Mertesacker hastaşığı sebebiyle oynamamış.) 

Maç yoğun yağış altında oynandığı için Gunners'ın en büyük kozu pas trafiği biraz sekteye uğramış. Yunan takımını üstüne çekebilmek adına yapılan paslar yeterince hızlı ve etkili olmayınca maçın kilidi biraz zor çözülmüş gibi gözüküyor. İlk  yarım saatte bir kaç tehlike atlatılsa da kalede savunmada büyük sorunlar yaşanmadı gibi gözüküyor. İlk yarının sonları doğru Podolski'nin soldan getirdiği topta Gervinho köşeyi görüp Emirates'i sevince boğdu. Kötü oyuna rağmen atılan bu golle soyunma odasına gidilir derken Mitroglu defansın anlaşamamasını fırsat bilip beraberlik golünü attı.

Devrenin ardından Arsenal ilk yarıya oranla çok daha konsantre ve doğal şartları bertaraf edecek şekilde sahada yer almış. Değerlendirilemeyen bir kaç pozisyonun ardından tıpkı ilk golde olduğu gibi Sannti-Poldi-Gervinho üçlüsü topu soldan getirip golü yaptı. Bu sefer roller değişmiş gol pasını veren Gervinho, golü atan Podolski olmuş. Atağı başlatan isim ise sezonun tartışmasız en iyi transferi Cazorla!

Kalan dakikalar oyuna giren Walcott ve Giroud'un kendini gösterme zamanı gibi geçmiş. Sağ taraftar yakalanamayan istikrar bu maçta da yakalanamamıştı zira OX oyundan çıkmış değişiklik yine o bölge için yapılmıştı. Gittikçe Guiza'laşan Giruod ise hala bildiğiniz gibi. Pozisyonları harcamakla meşgul! Aslında formunu bulabilmiş olsa Gervinho sağa kayıp orda ki sorun giderilebilir ama kısa vadede düzelecek gibi durmuyor. Bu arada sağ taraf için diğer alternatif Walcott'un Wenger'in kafasında ki cezası bittiğinde formayı almasını da bekleyebiliriz. Arsenal'de taşların yerine oturması için biraz daha süre geçmeli gibi.

Bu arada son anlarda Ramsey'in 3. golü atmasını atlamayalım. Bu gol handikapçıları sevindirdi ama dünyada birilerini üzecek gibi gözüküyor. Zira o ne zaman gol atsa dünyada büyük bir olay oluyor. Aşağıda fotoda demek istediğimi rahatlıkla anlayacaksınız :)

Son olarak Arsenal bu grubu rahat geçecek o kesin ve bu süreçte takımın oturması da EPL için çok iyi olacak. Giroud'un kendine gelmesi ve sağ tarafta problemin çözülmesi önemli. Bir de pek mümkün olmasa da Diaby'nin sağlam kalması!

Hiç yorum yok: