6 Ekim 2012 Cumartesi

Milli Takım Kadrosu Üzerine..


Abdullah Avcı Milli Takım kadrosunu açıkladı yine tartışmalar başladı. Bu zaten klasiktir ben kendimi bildim bileli şu neden yok, bu adam hak ediyordu tartışmaları hep yapılır değişmez. Değişmeyen diğer şeyde Milli Takıma bakışımız. Zira bize kalsa en formda adamları bir araya toplayalım onlar 3 gün içinde alışır ve geleni gideni tokatlar.. Öyle olmuyor işte...

Kadronun sürpriz isimleri Emre Çolak ve Aydın Yılmaz oldu. Son dönemde Emre'nin çağrılmaması hep eleştiriliyordu şimdi çağrıldı doğruyu buldu demek yerine bu seferde Aydın Yılmaz neden çağrılır denmeye başladı. Önce Aydın'ın neden çağrıldığını kendimce açıklayım sonra diğer konulara geçeriz. Aydın Yılmaz yıllardır beklenen patlamayı yapamasa da bu sezon GS'da diğer sezonlarına nazaran çok daha iyi gözüktü. Bir kere saf kanat oyuncusu ve bu bizim milli takımımızda olmayan bir şey. Hamit'i koyduğunuz zaman kanat oyuncusundan beklediğinizi alamıyorsunuz. Maçın sonlarına doğru yerine girecek adam bulmak zorlaşıyor. Özellikle öndeyken top taşıyacak çizgiye inecek oyuncu sağ kanat için yok! Arda bu bölgeden daha çok forvet arkasında kullanılıyor. Tunay ise normal bir kanat oyuncusundan daha çok kanat forveti. Dolayısıyle takımdaki bu eksikliği Aydın ile gidermek istedi hoca bana göre. Anadolu'dan ilk kez gelecek bir oyuncu yerine oyuncuların tanıdığı birini seçti zira GS'dan onunla beraber hatırı sayılır sayıda etrafında oynayan adamlar da milli takım kampına geliyor. Zaten 11 oyuncusu olmayacak maçın ilerleyen dakikalarında şans bulabilir. Yabancı birisi girdiği son 15 dakikada oyuncularla anlaşmak için uğraşabilir ama Aydın kendi takımından tanıdığı Hamit, Selçuk, Umut, Burak gibi adamlarla kolaylıkla anlaşıp bir de uyum sorunu yaşamaz. Kısacası verilen ilk dakikadan itibaren performans bekleyebilirsiniz.

Aydın konusundan sonra çağrılmayanlar meselesi var. Kaleci konusu beni de rahatsız ediyor açıkçası.  Bu konudan İstanbul takımlarına ayrımcılık yapılıyor deniyor ama yapılması başkalarına geldiği kadar bana garip gelmiyor. Tamam Onur formayı hak ediyor, kadroda olması gerekir ama Volkan varken forma onun kalan iki kalecide kulübede bekleyecek. Bu durumda yedek olacak birisinin bu kadar tartışılması bana mantıklı gelmiyor. Tamam eleştirin ama bunu memleket meselesi haline getirmeyin be abi. Zira Onur uzun bir sakatlıktan çıktı ve sonrasında formayı Tolga'dan alamadı. Şimdi yavaş yavaş oynuyor ve ilerleyen dönemde sadece kadro değil ''1 numara'' için en önemli adaylardan olacaktır.

Milli Takıma Anadoludan oyuncu alınmama meselesine de biraz değinip noktalayalım. Fenerbahçe ve Galatasaray'dan 8er, Beşiktaş'tan 1 oyuncu kadroda. Onun dışında Süper Ligden oyuncu yok. Olması gereken adamlar diye söylenen isimleri kısaca sayarsak: Olcan, Soner, Cenk gibi isimler var. Olcan'ın olmaması acaba dedirtiyor ama onun mevkisinde Sercan Sararer, Arda gibi isimler var. Bir yapı oluşturmaya başladıktan sonra tuğlaları  çıkarıp yerine yenisini ekleyemezsiniz zira süreniz kısıtlı. Bunu tuğla kırılırsa yaparsınız. Eh Arda ve Sercan şu anda sapasağlam sıkıntı yok. Cenk için olumlu düşünmüyorum milli takım ayrı bir seviye. Onun yerine Muhammed olabilir ve ben onun önümüzdeki yıl davet edileceğinden eminim. Soner içinse tepkiler anlamsız. Selçuk İnan bile oynama fırsatı bulamazken Soner'i gezmeye mi çağıracaksınız İstanbul'a? Orta saha rotasyonumuz fazlasıyla geniş elbette onlara sıra gelecek ama bugün tuğlalar yer değiştirmese çok daha iyi. Çünkü Soner şu anda performansı ile alev alev falan yanmıyor di mi?

Mehmet Ekici kadroda yine. Çağrılmasını garip buluyorum ama az önce yazdıklarım bunun sebebi olabilir. Hoca onu tanıyor ve uzun zamandır kadronun içinde güvendiği bir adam olsun istemiş olabilir. Yazı boyunca Hoca'nın avukatı gibi konuştum ama durum bu hanımlar beyler. Milli Takım formda olanların çağrıldığı ''All Star'' takımı değildir. Belli bir yapısı olmalıdır. Her formda adamı çağıracaksak oylama ile seçtirelim halka hatta sms'le oy falan toplansın. İşin özü bazı şeyleri işi yapması gerekenlere bırakıp oyuna bakalım. İstediğiniz sahada yoksa öyle konuşalım. Bugün Abdullah Hoca gitse Mourinho gelse bak Ahmet çok iyiydi çağırmadı denilecek. Yavaştan bu huyumuzdan kurtulsak fena olmaz hani...

Hiç yorum yok: