28 Eylül 2012 Cuma

28 Eylül 1996 | Arsene Wenger Efsanesi Başlar

Tarihte bugün Wenger'le Arsenal efsanesinin başladığı gün. Tam 16 yıl olmuş o koltuğa oturalı ve gözüken 20 yılı devireceği. Alex sakızını evde çiğnemeye karar verir ve emekli olursa yakın zamanda onun rekorunu da kırması şaşırtıcı olmaz. Bu arada bir takımın başında en uzun süre kalma rekoru Sir Alex Ferguson'a ait değil sanılanın aksine. Rekoru kırmaktan kastım İngiltere için dolasıyle.

Bir takımın başında en çok kalan isim kim diyenler olabilir. Sıkı durun tam 44 yıl Auxerre'i çaıştıran Guy Roux dünya üzerinde en uzun süre aynı takımı çalıştıran teknik direktör ünvanını taşıyor. Bu rekorun kırılması gibi bir durum bir daha söz konusu bile olamaz herhalde. Dile kolay 44 yıl..

Son söz Wenger için.. Arsene inatçı bir adam ve para harcama konusunda çok cimri. Ekonomi masterı yaptığını düşünürsek bu pek şaşırtıcı değil. Ona bu konu sorulunca harcamaya değer oyuncu bulursak para harcarız merak etmeyin diyor. En son ciddi para döktüğü adam Arshavin'di. Onun yarattığı hayal kırıklığı ile bir daha çok fazla harcamadı. Kulüp bu yıl karını biraz daha öteye taşırken, başarı için beklenen şey Finansal Fair Play oldu. Bu düşünce gerçekten uygulanabilirse ciddi manada Arsenal'in devri başlayabilir ama ben halen uygulanmasının pekte mümkün olmadığını düşünenlerdenim.

Hiç yorum yok: