22 Kasım 2011 Salı

Futbolcuların Akıllarda Kalan Tişört Mesajları

Robbie Fowler'ın liman işçilerine verdiği destek ya da Andres Iniesta'nın Dani Jarque'yi unutmayışı... Futbolcuların tişörtler aracılığıyla verdikleri mesajlara yabancı değiliz.




Manchester City ezeli rakibi Manchester United'ı, Düşler Tiyatrosu'nda adeta rezil ederken, Mario Balotelli'nin ilk golden sonra formasının altına gizlediği tişört ve üzerindeki yazı, en az maçın sonucu kadar ilgi çekiciydi.

Derbinin 22. dakikasında David De Gea'yı avalayan oyuncu formasını sıyırdı ve tüm dünya, tişörtte yazan cümleye kilitlendi: "Neden hep ben?" Roberto Mancini'nin, kişiliğinde hiçbir gelişim yok, diye hitap ettiği, hırçınlığı İtalya günlerinden beri bilinen sorunlu ve yetenekli forvetin bu mesajı, kendi evini yaktığının anlaşılmasının ardından gelince; tişörtteki sorunun çok daha manidar bir hal aldığı söylenebilir.

Bugüne kadar birçok futbolcu, hissiyatını formasının altına gizlediği tişörtün üzerinde yazanlar aracılığıyla dünyaya duyurmayı tercih etti. Goal.com, bunlar arasından en unutulmaz olanları derliyor.
KIZIL ROBBIE, İŞÇİLERE DESTEK ÇIKIYOR


Liverpool'da 'Tanrı' olarak bilinen Robbie Fowler'ın, taraftarların gözünde daha da efsane haline gelmek için yapabileceği çok fazla şey yoktu. Ancak oyuncu, 1997 yılında grev yapan liman işçilerini, Kupa Galipleri Kupası'nda oynanan Brann maçında açtığı tişörtle destekleyince, KOP tribünleri için tam anlamıyla bir kahraman haline gelmeyi başardı.

Aslen, bir işçi bölgesi olan Toxteth'ten gelme Fowler, Calvin Klein logosuna gönderme yapılır bir şekilde, "İşten kovulan 500 liman işçisine destek" yazılı tişörtünü ortaya çıkardı ve daha sonra, UEFA, kendisini bu hareketinden ötürü 2 bin İsviçre Frangı para cezasına çarptırdı.

IAN WRIGHT'IN YANLIŞ HESABI


Arsenal tarihinin en önemli oyuncularından biri olan Ian Wright, kulübün gelmiş geçmiş en golcü oyuncusu olma heyecanında biraz erkenci davranınca, ortaya ilginç bir tablo çıkmıştı.

Bolton'a attığı golün ardından Cliff Bastin'in 178 gollük rekoruna ortak olan Wright, golden hemen sonra formasını sıyırdı ve futbol izleyicileri tişörtteki "179 - İşte şimdi oldu." yazısını okudular. Neyse ki, bir eksikli bu kutlama, Wright'ın daha sonra attığı ikinci golle birlikte, geç de olsa, amacına ulaşmış oldu ve tişört konsepte tamamen uydu. Yıldız isim, topçulara hizmet ettiği süre boyunca 185 gole ulaşmıştı.

HENRY KÖKLERİNİ UNUTMUYOR


Futbol dünyasında, politik mesajlar içeren tişörtler genellikle tepkiyle karşılansa da, Thierry Henry'nin kendi kökenlerini hatırlayan mesajı, bu klasmanın biraz dışında kaldı denebilir.

Fransa'da doğup büyümesine rağmen, babası bir Guadeloupelu olan Thierry Henry'nin, Arsenal'in Manchester United'ı 3-1 yendiği gün giydiği bu tişörtü, o zamanlar Londra ekibinde oynayan Alan Smith, The Telegraph'a şu şekilde açıklamıştı: "Tişörtündeki mesaj, yani 'Batı Karayipleri için' ifadesi, kendisinden uzakta da olsalar, atalarıyla gönül bağını kopartmadığına dair bir anlam içeriyordu."

Daha sonra 6 yıl daha Arsenal forması giyen Thierry Henry, Ian Wright'ın rekorunu kırarak 226 gole ulaştı ve birçoklarına göre, kulüp tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olmayı başardı.



MESSI SORUMLU DAVRANIYOR


Lionel Messi, yeryüzünün en iyi futbolcusu olabilir, ancak saha içi ve saha dışındaki alçakgönüllü tavrı onu herkesten daha farklı kılıyor. Barcelona'nın, 2009 yılında Santiago Bernabeu'da elde ettiği 6-2'lik meşhur galibiyette rakip fileleri iki defa havalandırmayı başaran Messi, bir hormonal dengesizlik hastalığı olan ve kişide duygusal, mental, fiziksel sorunlara yol açan Frajil X Sendromuna yaptığı göndermeyle, hastalığa dünya çapında daha fazla dikkat gösterilmesi yönünde önemli bir adım atmış oldu.

Arjantinli yıldız, daha sonra yaptığı açıklamada, maçtan hemen önce bu sendromdan muzdarip olan çocuklarla birlikte vakit geçirdiğini ve dünyanın gözünü bu noktaya çekmek istediğini belirtti.

MARCO, JUVE'Yİ KIZDIRIYOR


Eğer Balotelli, Manchester City'nin provokatörü ve sorunlu çocuğu haline gelmeyi bu denli iyi başarmışsa, bunda büyük ihtimalle eski takım arkadaşı Marco Materazzi'nin payı büyüktür.

Inter, Jose Mourinho yönetiminde Serie A, Coppa Italia ve Şampiyonlar Ligi üçlemesi yaparken, Marco Materazzi, Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdığı bir fotoğrafının basılı olduğu tişörte "Bunu da istiyor musunuz?" cümlesini yazdırarak, Juventusluları kızdırmayı başarmıştı.

Materazzi, Calciopoli sonrasında Inter'e verilen 2005-06 şampiyonluğunu geri isteyen Juventus'a, Şampiyonlar Ligi ile nispet yaparak yanıt veriyordu.

INIESTA, DANİ JARQUE'Yİ UNUTMADI


Muhtemelen, Dünya Kupaları tarihindeki en hüzün verici gol kutlamalarından birine, 2010 yılında Güney Afrika şahit oldu. İspanya adına uzatmalarda sahneye çıkan Andres Iniesta, golünü attıktan sonra formasını çıkardı ve 'Dani Jarque her zaman bizimle' yazısıyla, 2009 yılında trajik bir şekilde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Espanyol oyuncusunu unutmadığını tüm dünyaya gösterdi.

Muhteşem bir oyuncu olmasına rağmen, adeta bir anti-yıldız olan Iniesta, Dünya Kupası finalinde attığı golde dahi ilgiyi kendi üzerinde tutmamış oldu.Bu olaydan 6 ay sonra, Pep Guardiola'nın öğrencileri ezeli rakipleri Espanyol'a karşı, deplasmanda 5-1'lik bir galibiyet elde ederlerken, Andres Iniesta rakip taraftarlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Dani Jarque'yi ölümsüzleştiren tişört ise, Temmuz ayından bu yana Espanyol'un tesislerinde sergileniyor.
BALOTELLİ'NİN HAVAİ FİŞEKLERİ



Gizem, yanlış anlaşılma ve harika bir bitiriciliğin ardından ortaya çıkan 'Neden hep ben?' sorusu, Mario Balotelli ile ilgili her şeyi özetlemeye yetiyor.

Gayet açık ki, haksızca eleştirildiğini ve özellikle medya cephesinden negatif elektriğe boğulduğunu düşünen İtalyan, Old Trafford'da binlerce insanın gözünün önünde tişörtünü sıyırdı ve bu meşhur soruyu sordu. Ancak, Cuma günü, banyosunda arkadaşlarıyla düzenlediği havai fişek atma seramonisi nedeniyle evini yakan Balotelli, bu maçtan önce yine soru işaretlerini kendisine çekmeyi başarmıştı.

Tabii, tıpkı 90 dakikanın sonunda tabelada yazan sonuç ve Balotelli'nin tişörtündeki yazı, beş maçta 6 gol atan oyuncunun eleştirilere cevabının açık ve net olduğunun göstergesiydi.


goal.com dan alınmıştır.
.

Hiç yorum yok: