22 Kasım 2011 Salı

Yine, Yeni, Yeniden


Nedendir bilinmez spor yazarları, halk hatta oyuncular çok rahattık maç öncesinde. Sanki ligimizde müthiş futbol oynanıyormuş  gibi.. Sanki elemelerde oynadığımız her maçta son dakikaya kadar müthiş futbol oynamışız da şanssızlık eseri elemelere kalmışız gibi..

Tarih 11.11.11'i gösteriyor biz bunun uğur getireceğine inanıyorduk. Yağmurla bir gündü ve nihayet Euro 2012'nin önündeki son engel olan Hırvatistan maçı başlamıştı. Dakikalar daha 2'yi gösterirken Olic'in golü ile şoka giriyor ama yine de umutlarımızı koruyorduk. Taa ki Manzukic'in golüne kadar.. Ardından oyuncuların çaresizliği Hiddink'in kenarda bu filmi seyretmesi ile birlikte taraftar da çileden çıkıyor zafer gecesi olarak düşündüğümüz gece bizim için kabus gecesine dönüyordu.. İkinci yarının başında Corluka'nın golü ile birlikte yine aynı sözleri söylemeye başliyorduk. Yine mi bir şampiyonayı dışardan  izleyecez.. Yine mi kendimize tutacak takım arayacaz turnavada.. Yine mi Mesut'la veya kulüp takımlarımızda oynayan yabancı oyuncularla övünecez..

Euro 2004 ardından 2006 Dünya Kupası'nı kaçırmışken bize moral olan Euro 2008, daha sonra kaçan 2010 Dünya Kupası ve şimdi de 2012 Avrupa Şampiyonası.. Yine Yeni Yeniden hüsran...

Tabi ki her turnavaya katılacağız diye bir kural yok zaten memleketteki futbol şartları gereği bu pek de mümkün değil ancak beklediğimiz sadece biraz mücadele biraz hırs teslim olmayan bir takım.. Şimdi yine aynı laflar dolanıyor medyada yeni baştan başlamak, sıfırdan başlamak.. Biz  hep eksi'deyiz!!!

Hiddink ilk yarıda oyuna müdahale etse belki bişeyler değişirdi ancak değişiklik için ilk yarıyı bekleyince olan oldu. Devre olduğunda zaten Hırvatlar bileti cebine koymuştu. Milli takımın en ucunda sekiz maçta on üç gol atan Burak solunda gururumuz arda sağında Real Madrid'li Hamit varken maç boyunca tek pozisyon bile üretemedik. Gökhan Töre oyuna girdi ancak değişen sadece oyuncuydu. Ne sistem ne de sahada ki oyun da değişen birşey olmadı. Zaten olmazdı da nasıl olsun ki skoru korumak isteyen! Mr. Hiddink Mehmet Topal'ı aldı daha sonra.. Sonrası topu dolaştırdık durduk. Ama gözden kaçan şu, topa sahip olduğumuz alanlar Hırvatların müsade ettiği alanlar ceza sahası çevresine yaklaşamadık bile.. Ortasaha oyuncularımız bırakın ceza sahasına girmeyi yakınına bile gelmediler.. İşin özü yine, yeni, yeniden hüsran.. Sorumlusu bu kez de Hiddink sıradaki gelsin..
Not: Milli Takım forması giymiş oyuncuları oynadığı takımlardan dolayı protesto eden taraftar ve o taraftara ana bacı küfreden oyuncu grubu sanırım sadece bizim ülkemizde var. Benim güzel ve yalnız ülkem!

Hiç yorum yok: