22 Kasım 2011 Salı

Tarihin En Hızlı 10 Hat-Trick'i


AC Milan, Lecce deplasmanında ilk yarıyı 3-0 kapattığında çok az insan Massimiliano Allegri'nin takımının maçı çevirebileceğine inanıyordu. Ancak Kevin-Prince Boateng, maçın bitmediğini tek başına çevirmeyi başararak bir mucizenin altına imza attı.


Ganalı oyuncu 15 dakikadan az sürede hat-trick yaparak takımının maçı 4-3'e getirmesini sağladı. Böylece Boateng, Gerd Müller, Marco van Basten ve Robbie Fowler gibi üyeleri olan "gölgesinden hızlı hat-trick yapanlar kulübüne" girmeyi başardı.



İşte futbol tarihinin en hızlı 10 hat-trickinin listesi!


10. Kevin-Prince Boateng (Lecce 3-4 AC MILAN) - 14 dakika
Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo her hafta üç gol atmayı başaramıyorlar. Ancak onların boşluğunu bu hafta dolduran Boateng, bu sezon Avrupa'nın en hızlı hat-trick'ini yaptı. Kulübeden gelen Ganalı oyuncu, attığı gollerle 3-0 gerideki Milano ekibine galibiyeti getiren isim oldu.
9. Marco van Basten (AC MILAN 4-0 IFK Göteborg) - 10 dakika
Hollandalı gol ustası, Göteborg karşısında ceza sahasının girişinden attığı röveşata golüyle Şampiyonlar Ligi'nin en güzel gollerinden birini atmıştı. Bu gol o geceki diğer iki başarısını gölgeledi. 4-0 biten maçta tüm golleri o attı ve 10 dakikada hat-trick'ini tamamlamayı başardı.


8. Ole Gunnar Solskjaer (Nottm. Forest 1-8 MANCHESTER UNITED) - 10 dakika
'Bebek Yüzlü Katil', neden süper bir yedek olduğunu bu maçta kanıtlamıştı. Nottingham Forest karşısında skor 4-1'di ve bitime 20 dakika vardı. Norveçli oyuncu oyuna dahil oldu ve dört gol atmayı başardı. Üstelik henüz 10 dakikada hat-trick yapmayı başarmıştı. En hızlı hat-trick'i yapamasa da 12 dakikada dört gol atarak önemli bir başarı elde etti.


7. Laszlo Kiss (MACARİSTAN 10-1 El Salvador) - 7 dakika
1982 Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Macaristan, 5-0 öndeydi. Andras Torocsik'in yerine giren Laszlo Kiss, başaracağından habersizdi. Önce El Salvador'un şeref golü geldi. Daha sonra ise 69., 72. ve 76. dakikalarda sahneye çıkan Kiss, hat-trickini tamamlamayı başardı. Maç sonunda ise Macarlar, çift haneli sayıları skorborda yazdırmanın sevinci içindeydiler.
6. Jermain Defoe (TOTTENHAM 9-1 Wigan) - 7 dakika
Gol karnavalı şeklinde geçen maçta pek çok rekor kırılmıştı. Defoe'nun yedi dakikada gelen hat-trick'i Premier Lig'in en hızlısı olarak kayıtlara geçmişti. Deneyimli forvet, beş gol atarak da İngiltere Birinci Ligi'nde bir maçta beş gol atan üçüncü oyuncu olmayı başarmıştı.



5. Marco van Basten (AC MILAN 3-1 Atalanta) - 6 dakika
Yine Van Basten! Göteborg maçında yaptıkları büyük görülebilir ancak Hollandalı daha iyisini başarmıştı. Atalanta karşısında alınan 3-1'lik galibiyette hat-trick yapmayı başarmıştı. Milan, o sezonu şampiyon tamamlarken de 31 maçta 25 gol atmıştı.


4. David Villa (Athletic Bilbao 0-3 VALENCIA) - 5 dakika
Villa, milli takımda Raul'ü geçmeden önce de La Liga'yı sallayan bir isimdi. San Mames'teki maç 0-0 devam ederken bitime 10 dakika kalmıştı. Villa, beş dakikada attığı üç golle Baskonyalıların kalplerini kırmıştı.


3. Robbie Fowler (LIVERPOOL 3-0 Arsenal) - 4 dakika
Defoe'nin Wigan maçındaki hat-trick'inden daha hızlısını Fowler yapmayı başarmıştı. 1994'te oynanan lig maçında dört dakika 33 saniyede üç gol atan  Fowler, Arsenal defansını şaşkına çevirmişti.



2. Gerd Müller (Fortuna Düsseldorf 6-5 BAYERN MÜNİH) - 4 minutes
'Bombacı' lakaplı Müller, kariyeri boyunca 600'den fazla gol atmıştı. Ancak bu 600 gol içinde en heyecan verici üçünü sadece dört dakikada atmıştı. 11 gollü Fortuna Düsseldorf maçını kaybetseler de Müller, bireysel hanesine büyük bir başarı eklemeyi başarıyordu.



1. Tommy Ross (ROSS COUNTY 8-1  Nairn County) - 90 saniye
Ross, futbol tarihinin bilinen en hızlı hat-trick'ini yapan futbolcu olarak resmen kayıtlarda yer alıyor.

Sadece 90 saniyede attığı golle değil bu başarıya 18 yaşında ulaşmasıyla da dikkat çekiyor. Ayrıca 8-1 biten maçta yedi gol atan Ross'un takımı 1-0 geriye düşmüştü! Ancak Ross'un bu rekoru maç oynandığı sırada zaman sayacı olmadığı için 40 yıllık bir aradan sonra Guinness Rekorlar Kitabı'na girebildi.

Ross, 90 saniyelik rekorunun geçileceğini düşünmüyor: "Bunu başarmak çok zor olmalı. Çünkü günümüzde gol sevinçleri neredeyse bir dakika sürüyor." diyor, "O günlerde böyle şeyler yoktu. Kaptan yanınıza gelir 'Aferin evlat' diyip kafanıza vururdu. Siz de orta sahaya doğru koşardınız."

Hiç yorum yok: