22 Kasım 2011 Salı

İçimizdeki İtalyanlar...



Klasikler: Claudio Gentile (İtalya) (Getty Images)
Cuma günü Polonya karşısında alınan 2-0'lık galibiyetin İtalya için ayrı bir anlamı vardı. İtalya futbol tarihinde ilk kez iki Afrika kökenli oyuncu, sahada aynı anda yer aldı. Angelo Ogbonna ve Mario Balotelli, İtalya Milli Takım tarihine geçmeyi başardı.

Bu iki isme Thiago Motta ve Pablo Osvaldo gibi oyuncular da eklendiği zaman İtalya'nın Almanya gibi çok-uluslu bir kimliğe büründüğünü görüyoruz. Ancak bu durum İtalyanlar için çok yeni bir olay değil.
Raimundo Orsi, Jose Altafini, Julio Libonatti ve Omar Sivori gibi birçok oyuncu, benzer yollardan geçtiler. Şimdi karşınızda İtalya'nın çok-uluslu en iyi onbiri...


KALECİ


Lys GOMIS
Maç: 0

22 yaşındaki file bekçisi Torino altyapısında futbola başladı. Senegalli bir ailenin çocuğu olan Gomis, sergilediği başarılı performansla uzun vadede İtalya Milli Takım formasını giyebilir. Ayrıca Lys'in kaleci olan kardeşi Alfred'i de milli takımda görmemiz sürpriz olmaz.


SAVUNMA

Luis MONTI
Maç: 18

Claudio GENTILE
Maç: 71

Giuseppe WILSON
Maç: 3
7 yılda 16 kez İtalya Milli takımı'nın formasını giyen Monti, 1931 yılında San Lorenzo'dan Juventus'a transfer olduğu zaman, milli takımını da değiştirdi. Monti 1934 Dünya Kupası kadrosunda yer aldı. Libya doğumlu Gentile ise 1982 Dünya Kupası zaferinin mimarlarından birisi oldu. Maradona'ya yaptığı etkili savunma, ülkeye büyük bir zafer yaşatmıştı.İngiltere doğumlu Wilson ise 1974 Dünya Kupası kadrosunda yer alan ancak fazla şans bulamayan isimler arasında.


ORTA SAHA

Mauro CAMORANESI
Maç: 55

Roberto DI MATTEO
Maç: 34

Simone PERROTTA
Maç: 48

Raimundo ORSI
Maç: 35
Arjantin doğumlu Mauro Camoranesi, bu listenin en çok milli forma giyen oyuncusu konumunda. 2006 Dünya Kupası zaferi yaşayan kadronun önemli elemanlarından birisi olan Camoranesi, uzun yıllar Juventus forması giymişti. İtalya Milli Takım kariyeri sadece 3 yılla sınırlı kalan Di Matteo ise, kısa süreli  döneme 34 maç sığdurmayı başardı. İsviçre doğumlu oyuncu, Euro 1996 ve 1998 Dünya Kupası kadrolarında bulundu. 5 yaşında İngiltere'den İtalya'ya taşınan Perrotta da 2006'da takımın önemli isimlerinden birisiydi. Orta sahayı bir diğer Arjantin doğumlu oyuncu Orsi'yle tamamlıyoruz. 13 kez Gök Mavili formayı giyen Orsi, 1934 Dünya Kupası kadrosundaydı.

FORVET

Mario BALOTELLI
Maç: 6

Christian VIERI
Maç: 49

Giuseppe ROSSI
Maç: 27
Manchester City ve İtalyan futbolunun sorunlu çocuğu Mario Balotelli, milli takımın gelecek umutlarından birisi konumunda. Gana kökenli golcü oyuncu, Euro 2012 elemelerinde İtalya'nın en önemli gol silahlarından birisi olacak. 49 maçta attığı 27 golle döneminin en etkili hücum oyuncularından birisi olan Vieri de Avustralya doğumlu. Villarreal'in yıldız oyuncusu Giuseppe Rossi de New Jersey'de doğdu. Balotelli'yle beraber İtalyan'nın en güçlü golcüleri arasında gösteriliyor.

Goal.com un araştırmasıdır.

Hiç yorum yok: