8 Mayıs 2012 Salı

Barcelona'nın Transfer Listesi

Sport gazetesi Barcelona'nın gelecek sezon ki alternatifli transfer listesini yayınlamış. Sport'a göre Barcelona 3 mevkiye taransfer yapacak. Defansın ortası, solu ve forvet. Duruma bakılırsa gayet mantıklı gözüküyor. Defansın ortasında asıl mevki orası olmayan oyuncular oynadı sürekli. Solda Abidal'in rahatsızlığından sonra sıkıntı oldu. David Villa'nın sakatlığından sonra ise gerçek bir forvet olmaması, Real Madrid ve Chelsea maçlarını sürklase etmelerine rağmen gol atamamalarına sebep oldu!


Defansın merkezi için ilk aday geçen sezondan beri konuşulan Milan'lı Thiago Silva. Barcelona'nın oyun yapısına uygun ayaklarına hakim bir oyuncu ancak bonservis bedeli 30 milyon €'dan az olmayacağı için bu ihtimal zor gözüküyor. İkinci alternatif Bilbao'lu Javi Martinez. Ancak o da sonradan olma defans oyuncusu. Busquets ve Mascherano'dan farkı olmayacak. Chelsea'li David Luiz 3. aday olarak gösterilmiş ama Chelsea'nin de onu bırakması çok zor.. Bu listedeki 3 isimde pahalı oyuncular ve Barcelona halen zarar eden bir kulüp olduğu için işleri zor. Bence sürpriz bir isimi kadroya katacaklar.


Defansın solu için Tottenham'ın harika yıldızı Bale'nin adı ilk sırada. Galli yıldız eninde sonunda Barça formasını giyecek ancak bu senemi Katalunya yollarına düşecek  orası muamma. Tottenham'ın Şampiyonlar Ligi'ne kalıp kalmayacağı da bu konuda belirleyici olacak. Bu sezon gelecekse bile baya yüklü bir bonservis bedeli olacağı için konu yine Barcelona'nın en kadar harcayacağına geliyor. İkinci alternatif Bayern'de bu sezon orta alandan sol beke kayan ve harikalar yaratan David Alaba var. Bu da olası bir transfer gibi gözükmüyor. Valencialı Jordi Alba muhtemelen imzayı atacak. Sezon başında alt yapısından yetiştiği Barcelona'ya dönmek istediğini sölemişti. Valencia'da ki değişimde göz önüne alınırsa  Alba'nın hayali gerçek olacak gibi.


Forvet için alternatif bir iki yıldır gündemde olan isim Uçan Hollandalı Robin Van Persie. Bu sezon Premier Ligde patlama yapan RvP'nin oyun sitili ve ileri uçta 3 bölgede de oynayabilmesi Barcelona için biçilmiş kaftan olduğu anlamına geliyor. Arsenal'in onu bırakma gibi bir niyeti yok-ki Arsenal taraftarı olarak asla gitmesini istemem- onunda şu an gitme niyeti yok gibi. Ancak Fabregas'ta yaptıkları gibi ağızlarıyla almaya çalışabilirler. Hatırlayın Xavi ve İniesta'nın de içinde bulunduğu grup ''O buraya ait'' başlığı altında sürekli konuşmuş ve sonunda aklını çelmişlerdi. Bu sefer zor zira Arsenal gelecek sezon için ciddi yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bu yüzden Barcelona'a onu unutsa iyi eder. İkinci alternatif RvP'den tamamen farklı bir oyuncu olan Llorente.. Basklı oyuncu Barcelona sistemine pek uygun gözükmüyor ancak oyunun sıkıştığı anlarda hava toplarını alacak bir oyucuya ihtiayaç duydukları kesin. Neden olmasın.. Son alternatif bu sezon geldiği Atletico Madrid'te Falcao ile beraber harika oynayan Adrian. En uçta ve sağda oynayabilen ispanyol oyuncu Barcelona sistemine gayet uygun. Fiyatı da diğerlerine göre daha makul. Sanırım en son alternatifi almak zorunda kalacaklar gibi.. 


Barcelona bu sezon Real'in gerisinde kaldıktan sonra bunun sadece bir kereye mahsus olduğunu göstermek istiyorsa mutlaka kadroyu güçlendirmeli. Geçen sezonda paramız yok demişlerdi ancak Fabregas ve Alexis büyük meblalara alınmıştı. Bakalım bu yıl transfer bütçeleri ne kadar olacak ve kimleri alabilecekler?..

Hiç yorum yok: