9 Mayıs 2012 Çarşamba

Beşiktaş Seyircisiz Maçtan Ceza Aldı!

Gün geçmiyor ki futbolumuzda bir gariplik daha yaşanmasın sevgili seyirciler!..
''3 Temmuz'dan beri'' diye başlayan bir cümle kuruluyorsa aslında eskiden yoktu artık yaptık var demektir. Memlekette yaşanan gariplikleri takip etmek oldukça zor. Zira her an yeni bir tanesi ekleniyor.


Son olay Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile oynadığı ve cezalı olduğu için kadın ve çocuk taraflar önünde oynanan maçta yapılan küfürlü tezahüratlar nedeniyle ceza alması. Bunda ne gariplik var denilebilir ancak unuttuğumuz bir şey var! Seyircisiz oynama cezasında yapılan değişiklikle stadlar boş kalmaktan kurtarılıp kadın ve çocuklara açıldı ancak kayıtlarda maç seyircisiz olarak geçiyor. Hatta canlı skor veren sitelere bakarsanız maçın yanında seyircisiz olduğunu gösteren işaret halen mevcut! Stadlar boş kalmasın bir güzellik yapıp kadınları alalım denildiğinde hepimiz çok sevindik, çok da mantıklı geldi ancak bir şeyleri atladık! Bu durum kadın-erkek eşitliğine aykırı bir durum! Hollanda'da Ajax aldığı cezadan sonra Türkiye'yi örnek gösterip ''bak adamlar ne güzel iş yapıyor bizde yapalım'' dediğinde federasyon kadınlara izin vermemiş ancak çocukların maça izlemesine izin vermişti. Çünkü bu anayasamıza aykırı dediler! 


İşin bu kısmını pas geçtik diyelim ama sorun bitmiyor. Beşiktaş bu maç talimatlarda seyircisiz olarak gözüküyor. Sen bize seyircisiz maçtan nasıl ceza verirsin diye itiraz ederse n'olacak? İşte bu kısımda benim kafam karışıyor. Yani işin özü Beşiktaş seyircisiz oynadığı bir maçta küfürlü tezahürattan ceza aldı. Ne desem bilemedim açıkçası. Bu arada kadın ve çocuklara maç izletmenin başka zararları olduğunu da daha önce yazmıştım. Bu kadınlar küfrederken yanındaki ''geleceğin taraftarları'' çoluk çocuk n'olacak? Onu tekrar anlatmayım siz şuradan okuyun..

Hiç yorum yok: