6 Mayıs 2012 Pazar

Şampiyon Yine Dortmund

Almanya'da şampiyonun ismi değişmedi. Geçen sezon yeşeren filizler bu sezon dallandı budaklandı ve şampiyonluk rekorlarla birlikte geldi. 1972'de 79 puanla şampiyon olan Bayern'in rekorunu 81 puan alarak tarihe gömdüler. Bu sezon attıkları 80 golle de kulüp rekorunu geliştirdiler.


Aslında sezon onlar adına hiç de iyi başlamamıştı. Takımın beyni Nuri'nin kaybedilmesi takımın merkezinde sorunlara yol açtı. Şu günlerde formunu yükselten ve Avrupa Şampiyonasında Almanya kadrosunda olması konuşulan İlkay henüz takıma alışma evresindeydi. Takımın tek sorunu bu da değildi. Copa Amerika'dan sakat dönen Barrios'un yerine oynayan Lewandoski'de  Paraguaylıyı aratıyordu. İlk haftalarda şampiyon takımın atanı da attıranı olmayınca Dortmund zor gol atıyordu. Daha sonra ligde yavaş yavaş toparlandılar ancak şampiyonlar ligi elden gitmişti bile..


Sezonun ortaları yaklaşırken Lewandovski formunu bulmuş, Kagawa çoşmuştu. Takım üst üste maçlar kazanırken orta alanda yine sıkıntı vardı. Nuri'nin Real'de forma bulamaması Dortmund'un orta alanda sorun çekmesi geri dönecek haberlerini çıkartmıştı. Klopp oyunu orta sahadan kuramayınca bu görevi Almanların Pique'si Hummels'e verdi. Takımın hücum gücü geçen sezona göre çok ilerde değildi ama savunma yönünden çok daha güçlü bir takımdılar.
Şimdi bu noktada madem hücum kötüydü gol rekorunu nasıl kırdılar sorusu gelebilir ancak takım birbirine alıştıkça hücumlar daha dengeli oldu ve kim nere ne zaman gider nerdedir öğrendiler. Ezberden oynuyordu artık Klopp'un öğrencileri..


Ocak ayının sonlarından itibaren lig ve kupada yaptıkları 18 maçta 16 galibiyet alırken 2 maçıda berabere bitirip yenilmediler. Ausburg kazası ve 4-4'lük Stuttgart maçı dışında önüne geleni tokatlayıp bıraktılar. Schalke'yi deplasmanda geçerken sahalarında Bayern'e top göstermediler. Takım makina düzenine girmişti artık. Signal İduna Park'ta sezonun en iyi ekiplerinden Mönchengladbach'ı (umarım doğru yazmışımdır) 2-0 yenerek şampiyonluklarını ligin bitimine 2 hafta kala ilan ettiler.


Jürgen Klopp çoluk çocuğu önce takım yaptı sonra şampiyon ve sonra tekrar şampiyon. Artık yeni hedef Şampiyonlar Ligi'nde başarı. Ancak bir sorun var! Takımın bu başarısı büyük takımların ilgisini çekince transfer söylentileri de aldı başını yürüdü. Klopp'un Chelsea'ye gideceği dedikoduları olsa da ben kalacağından eminim. Götze'nin adı Arsenal ve bir kaç büyük takımla daha geçiyor. Euro 2012'de göstereceği performansa bağlı olarak kalabilirde gidebilirde. Kagawa'nın ise ayrılması kesin gibi. Sözleşmesini uzatmadıktan sonra ManU söylentileri ayyuka çıkmıştı. Anlaştı deniliyor. Hayırlı uğurlu olsun. Takımın golcüleri Barrios ve Lewandovski de takımdan ayrılabilir ama bunları konuşmak için henüz erken.


Takım büyük ölçüde korunursa gelecek sezonda Almanya'da Bayern'le birlikte bir kaç adım önde olacakları kesin.Ve şampiyonlar liginde bu sefer işlerin farklı olacağını düşünüyorum..

Hiç yorum yok: