14 Mayıs 2012 Pazartesi

FB Ülker Büyük Oynuyor!



Bu sezon Fenerbahçe  Ülker tam anlamıyla bir çöküş yaşadı. Takım hiç bir zaman mükemmel olmadı ancak son 5 sezonda gelen 4 şampiyonluk bunları iteledi. Bu sezon yaşanan hayal kırıklığı belki de gelecek sezonlar adına iyi oldu. Zira yeni sezonda yeni bir yapılanma planı var. Takımdaki bir çok oyuncuyla yollar ayrılacak yeni kadro önce koç alınarak kurulacak gibi. 


Koç için adı geçen iki isim var şu anda. Ki bu isimde Avrupa'nın en iyi koçlarından Messina ve Obradovic! İtalyan Messina NBA takımlarından Los Angeles Lakers'ta coach Mike Brown'ın yardımcılığını yapıyor. Basketbolun yaşayan efsanelerinden demek onun adına abartı olmaz. Kariyerinde; gerek İtalya milli takımı ile gerekse de; Virtus Bologna, Benetton Treviso ve CSKA Moskova gibi kulüp takımlarında elde ettiği başarılı sonuçlarla adını Avrupa Basketboluna altın harflerle yazdırmış bir isimden bahsediyoruz. Bana inanmazsınız belki ama Kaan Kural'a inanırsınız. Kural onun için ''en iyisi'' diyor. Diğer aday Obradovic ise en az Messina kadar büyük bir isim. Hangisi daha iyi diye sorsanız ben Obradovic derim çünkü onun takımlarını yaşım itibari ile daha çok izledim. Final-4 için İstanbul'da bulunduğu geçen günlerde basın toplantısında ''Türkiye'de çalışmayı düşünür müsünüz?'' sorusuna ''Elbette. Ya önümüzdeki sezon ya da sonraki sezon mutlaka geleceğim!'' şeklinde yanıtlayan Obradovic yeşil ışığı yakmış oldu.


İki koçta yeni heyecanlar istiyor. Dolayısıyle ikisinin de gelmesi mümkün. Hangisi daha iyi olur? Bu sorunun cevabını bilmiyorum işte.. Bunu otoritelere sormak lazım. Gerçi onlarda net cevap veremez. Bu biraz Guardiola mı Mourinho'mu sorusu gibi.. Gelsin de hangisi gelirse gelsin.. Artıkbu takımın Avrupa'da kupa kaldırması şart!

Hiç yorum yok: